top of page
  • Writer's picturePäde

Daven trooppinen minimökki

Jatketaan Avotakka-hommilla eli asuntoesittelyillä. On aina mielenkiintosta ulkomailla reissaillessa jos pääsee kurkistamaan miten ihmiset oikeesti asuu. Siis muuallakin kun hotelleissa ja resorteissa ja bungaloweissa.


Kodit, ne on kiinnostavia. Koska joka maassa on kodeissa jotain paikallisia erikoisuuksia. Mordorissa on astiankuivauskaapit ja monilla asunnossa jopa sauna. Ruotsissa ei ole astiankuivatuskaappeja eikä saunoja, mutta jo 20 vuotta sitten oli helvetin hienosti toimiva kierrätyspiste ainakin talossa missä ite asuin. Britessä on kokolattiamattoa jopa kylpyhuoneissa. Olen nähny koteja monissa euroopan maissa, mutta myös kauempana ja eksoottisemmissa mestoissa, mm. Meksikossa, Singaporessa ja tietysti täällä Indonesiassa. Hiekkakikkareen Avotakka esittelee tällä kertaa mahtavan trooppisen minimökin, joka on pelkästä simppelistä bambuhuoneesta tuunattu kierrätysmateriaalein tosi toimivaks ja sympaattiseks viidakkomajaks.


Mökissä asuu Dave, kotoisin Etelä-Afrikasta, mutta asustellu Indonesiassa jo kymmenisen vuotta. Dave on jotain päälle viiskytä, duunissa Lutwala Divessa, yleismiesjantusena. Viime vuonna Lutwalan tontin perälle rakennettiin bambukortteeri, mistä Dave sai oman majan, kuten myös seinänaapuri, indonesialainen Ass (kyllä, nimi on Ass). Lähtökohta oli pelkkä yksinkertanen huone, jossa ei ole mitään paitsi seinät ja katto. Sähköä tulee ja ulkopuolella on pari vesipistettä.


Dave on siitä pelkistetystä huoneesta ja sen ympärillä olevasta pienestä pihatilkusta viritelly ittelleen aivan mahtavan trooppisen viidakkomajan, jossa on tuuhea puutarha, keittiö ja jopa letku-perusteinen suihku. Kaikki on kierrätysmatskuista tai muuten hylättynä löydetyistä tavaroista pykätty. Itekin olen kantanu sinne ties mitä olen pusikoista löytäny, lavuaaria sun muuta. Olen lahjottanu myös roinaa mitä en itte tarvi, leivänpaahinta ym keittiösälää, lakanoita ja saronkeja, kaikennäkösiä kasvien siemeniä mitä oon löytäny ym. Säännöllisesti tuon Davelle myös isoja suitsukepakettaja kun Lombokilla käyn shoppailemassa.


Vessa tuolta vielä puuttuu, joku kusinurkkaus toki on, mutta kakalle pitää mennä henkilökunnan yleisiin vessoihin. Kompostivessan rakentamisesta on ollu ajoittain kaljojen ääressä puhetta. Normaali komposti siellä jo toki on.


Koko möksä pienine pihoineen on ehkä noin 10 neliötä. Lisäks Dave on kuokkinu aidan toispua pienen puutarhatilkun, missä kasvaa tomaattia ja chiliä ja jotain. Lehmät tuppaa toki vetämään kaiken sieltä kitusiinsa, mutta kyllä sieltä on vissiin vähän satoa kuitenki tullu. Muutama tomaatti ainaki. Tässä siis esittelyssä kuvien kera, Daven trooppinen minimökki. (Valitettavasti isäntä ei halunnu kuviin, hänellä oli hieman darra). (Ja tästähän vois tehä oikeen juttusarjan! Katotaan kenen huushollia pääsen seuraavaks kyyläämään!)

Huushollin nimi on Kudu Tebe. Se tarkottaa jotain balin kielellä, en muista mitä.

Varsinainen asumus. Pieni simppeli huone, jossa on sänky yhellä puolella ja hyllyä toisella seinällä.

Rakennustiilistä pykätty henkien talo tai mikä lie, mutta siinä Dave polttelee suitsukkeita.

Keittiö


Viidakkopiha

Kylpyhuone

497 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Juoksentelu

Kärmes

댓글


bottom of page