top of page
  • Writer's picturePäde

Helvetti irti PayPalin kanssa


Tämä on tylsä postaus mutta pitää johonkin tämä sisällä kiehuva raivo ja turhautuminen purkaa.


Tuossa muistaakseni huhtikuun lopulla rupes yhtäkkiä ropisemaan outoja lahjotuksia kissojen PayPal-tilille. Kaikki oli pieniä summia, välillä 0.01-2.00 amerikan dollaria. Ja nuo pienimmät eli 0.01 eli yhen sentin "lahjotukset" saapui puhtaana nollana kissoille. Ihmettelin näitä toki, mutta mietin, että mikäpä minä olen tuomitsemaan jos joku haluaa lahjottaa vaikka yhen dollarin, antaa tulla vaan, pienikin apu kelpaa kyllä.


Kun näitä sitte tuli muutama tusina, rupesin tutkailemaan tarkemmin. "Lahjottajan" nimessä ja rahansiirrossa näkyvässä email-osotteessa ei ollu niin minkäänmoista yhteneväisyyttä. Jos lahjottajan nimi oli vaikkapa John Smith niin sähköpostiosote saatto olla tyyliä max658fkl ät jotain. Koitin siitä huolimati ottaa yhteyttä muutamaan näistä laittamalla emailia, että ihan vaan kyselen että mitähän ihmettä. Vastauksia nolla.


Googlasin aihetta, ja löytyikin paljon vastaavia tapauksia. Pienet hyväntekeväisyysjärjestöt erityisesti kohteena ja taustalla on pöllityt luottokorttitiedot, joita vorot testaa tekemällä PayPal-siirtoja. Jos siirto menee hyväksytysti läpi, kortti toimii ja sit ei ku shoppaamaan joku paikallinen Gigantti tyhjäks. Yleinen info internetissä oli, että vastaanottaja ei voi asialle tehä oikeestaan mitään. Oletin, että en voi muuta kun antaa asian olla, joskin lähetin PayPalille raporttia että tämmöstä on meneillään, ja kyselin et mitä voin tehdä. Vastaus oli automaativiesti mistä ei ollu nin mitään apua. Totesin että antaa olla, oon jo käyttäny tähän paskaan ihan vitusti aikaa, ja ois muutakin tekemistä.


Muutama viikko sitten paska kuitenkin lojahti tuulettimeen oikeen tosissaan. Ilmeisesti näiden pöllittyjen luottokorttien omistajat olivat heränneet, että jotain perseilyä on menossa ja olivat olleet pankkeihinsa yhteydessä ja mitähän vielä. Joka saatanan ainoa näistä mini-rahansiirroista pamahti PayPalissa ns. chargeback-tapauksiksi ja miulta vaadittiin reaktiota. Eikä siinä mitään, minähän mieluusti palautan kaikki nämä pikkusummat, semminkin kun suurin osa niistä oli itse asiassa NOLLA rahaa jota olin saanut.


Mutta kas, kun menin klikkaamaan että palauta rahat, siellä näkyi että vaikka kissoille saapunu raha oli vaikkapa 2 amerikan senttiä, niin summa jota vaadittiin takasin saatto olla luokkaa satoja dollareita. Rahaa jota en kuunaan ollu nähnykään, summia joita ei ennen tätä ollu näkyny yhtään missään ko. transaktiossa kun niitä PayPalissa tarkastelin.


Taas raporttia PayPalille ja sieltä ei tullu muuta kun näitä automaattisia vastauksia ja pyyntöjä soittaa heille. Raivosin takasin että en vittu soita, koittakaa nyt jumalauta vastata jotain järkevää. Mitään järkevää vastaustahan ei tullu. Tässä vaiheessa kiireesti tyhjensin koko kissojen PayPal-tilin sillä ounastelin, että homma on vasta aluillaan ja lisää paskaa on tulossa ja piti saaha kaikki oikeat kissoille lahjotetut rahat turvaan. Ja hyvä että näin teinkin.


Eipä aikaakaan, kun nää kaikki tusinat "chargeback"-tapaukset rupesivat saamaan PayPalin päätöksiä. Joka ainosta ratkaistusta tapauksesta kissojen tililtä imastiin 10 dollaria "käsittelymaksu" ja tili meni kohinalla miinuksille. Sentään eivät nyhtäny kissojen tililtä niitä satoja dollareita joita näissä tapauksissa miun väitettiin saaneen, vaan ainoastaan niitä yhen-kahen sentin tai dollarin summia jotka oli oikeasti tullu perille, plus kissoilta kiskastiin se 10USD PayPalille jokaisesta päätöksestä. Ottivat jumalauta 10dollaria jopa tapauksista joissa se palautettu summa oli NOLLA rahaa.


Tässä kohin miulla oli jo sienenmuotonen pilvi pään päällä ja olin aivan raivona. Piti ensinnäkin postata kissojen someihin että evribadi, älkää toistaseksi lähettäkö lahjotuksia PayPaliin, koska PayPal pöllii kaikki rahat. Ja sitte järjetöntä vääntöä PayPalin kanssa, en tiedä montako vitun ongelmaraporttia niille suolsin, ennenku joku oikea ihminen oikeasti katto koko hässäkän ja vastas jotain järkevää. Ja pienen kirjeenvaihdon jälkeen palautti kaikki PayPalin kissoilta kynimät 10 dollarin käsittelymaksut. Oli se silti ihan saatanallinen savotta saaha PayPalilta mitään supporttia tähän asiaan. Ymmärrän, että tälle asialle ei nekään voi mitään, mutta jumalauta heiän customer service on kyllä paskin ikinä missään. Oli esmes semmosta, että laitoin liittenä jotain screen shotteja näistä tapauksista, ja PayPal vastasi että emme hyväksy sähköpostin liitteinä lähettyjä tiedostoja. Olin että mitä helvetin vittua, minä teen raportin teidän järjestelmässä, sisäänkirjautuneena, tämä ei ole mikään sähköposti, tämä on TEIDÄN järjestelmästä lähetetty viesti ja tässä on erittäin selkeästi mahdollisuus lähettää dokumentteja liitteenä ja edellisessä vastauksessa nimenomaan pyysitte laittamaan kaikki maholliset infot ja dokumentit tulemaan. Että jos teille ei kelpaa tästä laitetut liitteet ni kirjekyyhkylläkö ne pitäis laittaa? Voi hyvä luoja sentään. Sitten vastasivat että "saatiin kuin saatinkiin avattua nuo sun liitteet, ja kato eihän sun tarvi lähetellä mitään tämmösiä kun nää kaikki on jo täällä meidän järjestelmässä". NO KATTOKAA NY SITTE SAATANA MITÄ SIELLÄ OIKEIN TAPAHTUU JOS KERRAN NÄETTE KAIKEN! JA TEHKÄÄ JOTAIN!


Kaikkiin avoimiin tapauksiin kävin vastaamassa että ollaan charity ja meiän PayPal on ainoastaan lahjotuksia varten, joita ihmiset laittaa jos ja kun ne haluaa tukea meidän toimintaa. Myö ei myydä tätä kautta yhtään mitään eikä tarjota mitään maksullisia palveluja eli emme lähettele laskuja, rahaa tulee pyytämättä, jos joku jossain päin maailmaa haluaa meiän toimintaa tukea. Meillä ei ole mitään kontrollimahollisuutta sen suhteen, että kuka laittaa massia ja kuinka paljon.


Näitä tapauksia roikkuu edelleen päätöksiä oottamassa parikymmentä. Sitä mukaa kun ne ratkastaan, PayPal taas automaattisesti nyhtää sen saatanan 10USD käsittelymaksun ja miun pitää sitte taas laittaa räyhäviestiä että rahat takasin jumalauta.


Ja näitä pikkusummia saapuu edelleen päivittäin. Nyt olen ruvennu laittamaan refundia menemään välittömästi kun tämmösiä tapauksia tulee ja ajattelin että case closed, sain kaksi senttiä, palautin kaksi senttiä, asiahan on tällä selvä.


NO EI TIETENKÄÄN OLE! Vaikka olen palauttanu mitä tuli, niin näistäkin on silti tehty uusia Chargeback-tapauksia. MITÄ VITTUA? Mitä voin enemmän tehä kun palauttaa mitä tuli? EN MITÄÄN! Silti nää on päräytetty chargeback tapauksiks, joissa väitetään että olen saanu vaikkapa 876 dollaria, jota vaaditaan takasin, vaikka näkyy ihan selvästi että se oikea miulle saapunu rahasumma on ollu 2 senttiä, jonka olen jo ajat sitte palauttanu. Voi saatanan perseen vittu miä vaan sanon.


Miulla on menny tähän hommaan niin vitusti aikaa, että ei mitään järkeä. Ois tässä ollu muutaki hommaa, mutta en ole kerenny kun on pitäny raivota PayPalin kanssa päivätolkulla. Eikä loppua näy.


Joku ilmeisesti PayPalilla töissä oleva kommentoi miun yhtä postausta aiheesta, että sori, tämä ei lopu ennenku suljet ko. tilin. Kun nuo perseenreiät on löytäny siut, niin tää perseily jatkuu hamaan maaliman tappiin asti.


Internetistä oon myös lukenu, että näitä tapauksia on ympäri maailmaa helvetisti. Jotkut pikkujärjestöt on laitettu käytännössä ihan polvilleen ja toimintakyvyttömäks, niille on tuutattu jopa tuhansia siirtoja PÄIVÄSSÄ ja siinähän sitte ollaan. Näiden asioiden setviminen kun vie kaiken ajan eikä millekään muulle jää aikaa plus noi 10USD käsittelymaksut vetää järjestöjen tilit helvetin nopeasti miinukselle. Ja miettikääpä, että jos ropisee vaikka tuhat yhen dollarin "lahjotusta" päivässä, ni siellä ollaan eka että JEE ja ehkä keretään käyttää rahat johonkin tärkeeseen ja sitte yhtäkkiä pitääkin kaikki palauttaa. Siinä on minkä hyvänsä pienen järjestön talous totaalisessa solmussa.


En ole vielä sulkenu kissojen PayPalia, vielä toistaseks seuraan tilannetta. Ja olen (taas) kysyny PayPalilta mitä voin tehdä. Kun ei näköjään jälkisäädöltä välty edes tekemällä välittömiä palautuksia näille minisiirroille.


Vittu mikä savotta ja vittu että vituttaa. PS. Ihan vaan vinkkinä, jos siellä sattuu joku hyväntekeväisyyshommissa oleva lukemaan ja teillä on PayPal -lahjotusmahis, niin kannattaa olla tarkkana jos yhtäkkiä alkaa ropisemaan minipieniä "lahjotuksia". Tervetuloa vaan teillekin, olette saapuneet Kuseen. PS2. Kissoille voi edelleen lahjottaa PayPalin kautta, minä ärhäkkänä akkana pidän huolen ettei rahat häviä mihinkään PayPalin maksuihin. Ja nyt voi laittaa massia myös Transferwisen kautta. Lisää infoa kissojen nettisivuilla, klikkaa tästä. (Ja noi nettisivutkin pitäs tehä uusiks, on nysvääminen jo alotettukin, mutta kun en oo kerenny tän kaiken muun häslingin seassa keskittyä siihenkään hommaan. Perkele).

572 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Juoksentelu

Kärmes

Somestrutsi

Commentaires


bottom of page