top of page
  • Writer's picturePäde

Hiekkakikkare liekeissä


Kuva ei ole Amazonin sademetsästä, vaan ihan täältä meiltä

Maailmantuska on ollu viime aikoina aika raju. Ei tarvi kun uutisia vähän vilkasta niin ahistussulakkeet loimottaa punasena. Sademetsää roihuaa ympäri maailmaa ja Amazon on tuhoutumassa, mutta porukka vaan nillittää että kyllä minun pitää pihvini saaha rillata ja syyä ja sitäpaitsi Intia ja Kiina ja maahanmuuttajat ja viherpiipertäjät ja aina on mettäpaloja ollu ja ei siinäkään kukaan kuollu kun meiän mökin lähellä vuonna -58 palo pari hehtaaria. Vittu tulis jo ne alienit ja nukettais kaikki meiät atomeiks. Ahistaa välillä niin vitusti, että ei pysty olemaan. Koitan sillon keskittyä vaan omaan piiperryselämääni ja tuijotella omaan napaani ja tähän Hiekkakikkareeseen. Että jos ees omissa ympyröissäni koittasin elellä aiheuttamatta ihan järjettömästi harmia. Mahotontahan se on, pelkällä olemassaololla tuhoan asioita joka hetki. Elän ja hengitän ja kulutan, joten tuhoan. Niin tekee meistä jokainen. Koko maapallo on tulessa, ja niin on viime aikoina ollu myös tää Hiekkakikkare. Meillähän eletään kuivaa kautta, ei ole satanu 3-4 kuukauteen. Huudilot on kuivaa ku korppu, ja samalla tähän aikaan vuodesta on aina helvetin tuulista. Siinä ei kovin isoa kipinää tarvita kun roihahtaa. Silti porukka iloisna pykää nuotioita ja polttaa roskia vaikka vieressä ois läänitolkulla rutikuivaa pusikkoa. Tuntuu että varsinki viimisen viikon aikana joka helvetin päivä jossain palaa. On ollu useempiki todella uhkaava palo ja oon miettiny että tässä on kaikki katastrofin ainekset ilmassa. Eilen illalla sitte helvetti pääsiki kunnolla irti, kun saaren kaatopaikka roihahti oikeen tosissaan. Meillä on messengeri-ryhmä missä informeissön kulkee ja sieltä rupes iltaseiskan jälkeen pukkaamaan infoa ja hurjia kuvia ja hälytystä että apuuva. Lähin itteki mestoille, koska tuntu tyhmältä löhötä sänkyssä ja seurata tilannetta puhelimesta ja sieltä huueltiin että tarvitaan lisää ihmisiä mestoille jeesimään. Vapaapalokunta-alokas Päde täten lähti ilmottautumaan joukkoihin.

Liekkien loimotus näky pitkälle

Jumalavita, ennenku pääsin lähellekään ni loimotus näky jo pitkälle. Koko vitun kaatopaikka oli ilmiliekeissä. Ja meillähän ei ole palokuntaa täällä. Joillain on kunnon letkuja ja pumppuja ja niitä paikalle kuskattiinkin, mutta kesti hyvän tovin että saatiin tarpeeks letkuja ja ne yhistettyä, jotta pituus riitti vesipisteeltä ja pumpulta sinne liäkkeihin.

Kun on kaatopaikasta kyse, niin siellä muhii ties mitä metaanikaasua ja muuta kivaa jätevuoren syvyyksissä. Siellä on kaikenlaisia suihkepulloja jotka räjähteli ja sinkoili huudiloille. Lähinnä siis kasteltiin palon reuna-alueita, jottei liekit lähtis kaatopaikalta leviämään. Lähin kotio suihkuun parin tunnin paikalla pyörimisen jälkeen. Olin paskanen ku olin kannellu letkua iloisessa letkunkantelujonossa ja sitäpaitsi pissitti ihan perkeleesti. Paikalle myös valu koko ajan lisää ihmisiä ja lisää pumppuja ja letkuja, joten tilanne alko näyttää siltä, että ainakin porukkaa siellä on tarpeeks. Tiettävästi homma saatiin siinä aika piakkoin jonkinlaiseen hallintaan. En tiedä mikä siellä on tilanne nyt (aamulla), mutta eiköhän joku tiedota jos uudelleen roihahtaa. Olettaisin ihan maalaisjärjellä, että tuo kaatis muhii tuolla pitkään. Tommonen palo ei sammu kunnolla muuta kun tulvalla, ja sellasta saati edes ihan normaalia sadetta ei ole tulossa vielä moneen viikkoon tai jopa kuukauteen. Kaatista varmaan pietään nyt silmällä silmämunat tanassa ja jos siellä kytee saati roihahtaa niin tärkeintä on tietty koittaa pitää palo tuolla kaatiksen alueella ja estää sen leviäminen lähitienoille. Ei kovinkaan pitkälle tarvi liekkien tuolta lähteä, kun vaarassa on jo ihmisten koteja ja bisneksiä. Huokaus. Alla lisää kuvia eiliseltä.


Vihdoin oli tarpeeks letkua ja saatiin vettä suihkimaan

Välillä toki letkujen liitoskohat sano sopparin irti


Supersankarit kiipes ihan sinne meiningin ytimeen. Ite pysyin kauempana letkunkantelu/siirtely-joukoissa
408 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Juoksentelu

Kärmes

コメント


bottom of page