top of page
  • Writer's picturePäde

Hiekkakikkareen eläinlääkäri


Muutama päivä ennenku läksin Mordoriin, kesäkuun lopussa siis, saatiin Hiekkakikkareelle vihdoinkin oma eläinlääkäri, dr. Misha. Eläinlääkäri Misha on Jakartasta, mutta on käyny täällä jo aikasemmin useempaan otteeseen, ollu vapaaehtosena heppaklinikoilla ja piipahtanu myös kissaklinikoilla. Hevosklinikoilla on jo vuosia ollu isosti mukana Animal Aid Abroad -niminen kansainvälinen eläinsuojelujärjestö, ja he on nähny tilanteen täällä ja varsinkin sen, että on todellakin tarve saaha Gili-saarille eläinlääkäri ihan pysyvästi. Ja tarvitaan nimenomaan lekuri, joka tajuaa niin hevoisten kuin pienempienkin otusten päälle. AAA sitoutu sponsaamaan meille eläinlääkärin, neuvotteli Mishan kanssa tuossa keväällä kun olivat kaikki täällä ja tadaa - Misha sanoi kyllä ja muutti tänne kesäkuun lopussa. Käytännössä Misha on AAA:n palkkalistoilla eli AAA maksaa Mishan palkan ja asumisen, ainakin seuraavat pari vuotta.

Hiekkakikkareen eläinlääkäri Misha

Tilat järjesty tuolta Horses Of Gilin tiluksilta, missä jo olikin rescue ponien tallit. Kissasairaala Lutwalasta muutti sinne myös. Tilat ei ole lähelläkään täydelliset, ja jos nätisti sanotaan niin korkeintaan välttävät, mutta näillä koitetaan pärjätä nyt toistaseks. Miun kissapytingissähän on toki klinikkahuone, mutta ei ole tiloja esim. kissasairaalalle. Täten ollaan sovittu, että toistaseksi pärjätään sillä mitä on ja tarvittaessa Misha voi tulla miun konttorille tekemään steriilimpää ympäristöä vaativia kirurgisia toimenpiteitä. Ja toki koitetaan jossain vaiheessa saaha jotenkin rempattua tai rakennettua Mishalle paremmat tilat tuonne hevostiluksille. Miä, tai siis Cats Of Gili, supporttaa klinikkaa niin paljon kun pystyy. Tähän mennessä on lahjotettu mm. häkkejä ja vessa-astoita ja ruokakuppeja kissasairaalaan, puhelin klinikkakäyttöön, helvetisti lääkkeitä ym tarvikkeita, vedenkeitin, instrumenttien sterilointivehe, verianalyysilaite, pyyhkeitä, kissanruokaa jne jne jne. Ja aina kun Misha jotain tarvii ja miulta sellasta löytyy niin saapi tulla hakemaan kaupalta mitä tarvittee. Kissojen osalta toimitaan siten, että jos tuonne klinikalle tuodaan esim sairaalahoitoa vaativia kodittomia kissanpoikasia, niin ne viettää siellä aikansa, kunnes ovat terveitä. Terveet pennut muuttaa miun kaupalle, mistä ne toivottavasti päätyy uusiin koteihin.


Klinikka on fifti-siksti maksullinen/hyväntekeväisyyttä. Kaikki elukat hoidetaan, mutta arvostetaan, jos hoidosta pystyy maksamaan. Jos ei pysty, tai on kyseessä koditon eläin, niin hoidetaan silti. Mutta tarkotus on, että tulevaisuudessa tuo klinikka tuottaa sen verran, että kattaa kulunsa, mukaanlukien Mishan palkan. Animal Aid Abroad ei kuitenkaan ikuisesti tätä meiän Hiekkakikkareen klinikkaa sponsoroi, vaan lähinnä nyt jeesaa homman alkuun. Miä eli Cats Of Gili järjestää jatkossakin ilmasia sterilointiklinikoita, ihan niikun tähänkin saakka. Niitä tarvitaan edelleen, vaikka nyt onkin mahis saaha kissa silloin ja toinen tällöin steriloitua ihan millon vaan. Misha ei ole hirveen kokenu eläinlääkäri, hiljattain valmistunu yliopistolta vasta. Että melkosen haasteen on ottanu vastaan, kun tänne tuli, alottamaan klinikkahommaa ihan melkeen tyhjästä. Mutta internetin päässä on aina kokeneempaa eläinlääkäriä antamassa konsultaatioapua, ja täällä käy välillä kylässäkin eläinlääkäreitä, jotka viettää muutamia päiviä tuolla klinikalla jeesimässä ja antamassa pientä jatkokoulutusta. Lokakuussa on taasen tulossa eräs tohtori viettämään Mishan kanssa useemman päivän. Hommat on yhä vielä aika alkutekijöissään, mutta onhan tää ihan mahtavaa jo nyt. On eläinlääkäri, jonka pakeille voi ohjata kaikki kipeet kissat ja muutkin elukat! Aika pitkälle on tultu siitä kun miä 6 vuotta sitte Cats Of Gilin alotin ja miulla oli koko ajan kämppä täynnä kuolevia kissoja, joille en osannu tehä mitään muuta kun toivoa parasta ja pitää ne turvassa ja mukavissa oloissa. Haaveena oli jo sillon, että joku päivä jos tänne sais eläinlääkärin pysyvästi ni oishan se mahtavaa. Ja nyt meillä on Dr. Misha!

PS. Animal Aid Abroad on hieno järjestö. Niille voi iloisna lahjottaa rahaa, koska todistettavasti he myös saa asioita aikaseks. Ilman AAA:n apua meillä ei olis täällä nyt eläinlääkäriä. Klikkaa tästä ja tutustu, ne tekee kaikkee hyvää ja hienoo vähän ympäri maapalloa.Yks uusimpia rescue poneja. Tuli pari viikkoa sitten tuonne talleille. Nyt on hänen kaviot huollettu ja vatta täynnä hyvää ruokaa. Hän on ilmeisesti myös paksuna.

359 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page