top of page
  • Writer's picturePäde

Itä-Pasila

No kyllä oli Helsinki muuttunu sitten viime näkemän. Jätkäsaari on rakenneltu. Kalasatama oli ihan uutta (btw, löysin Redistä ulos ihan itse, tosin pienen pyörimisen jälkeen). Kauppatorin tienoo Allas-uima-altaineen ja kaikkine virityksineen. Ihan olin turistina joka suunnassa ihmettelemässä et ohhoh, vai että tämmöstä.

Tossa oli ennen Pasilan asema


Mutta Pasila. Majailin suurimman osan ajasta kaverin kämpillä Porvoonkadulla, mistä oli kätevä kävellä Pasilaan junalle. Ekaa kertaa kun menin olin ihan monttu auki että mitä helvettiä täällä tapahtuu, missä vitussa on Pasilan asema. Pelkkää jumalatonta tornitaloraksaa koko entinen aseman seutu. Piti oikeen kysyä joltain, että onks täällä enää juna-asemaa ja jos on niin missä se oikeen on. Löyty se sitte, sieltä raksan keskeltä. Jopas jotakin. Turistireissuni kohdistui kuitenkin Itä-Pasilaan! Olen jo pitkään seurannu Instagramissa hästägiä Pasilastreetartdistrict ja ihastellu miten siihen karmeaan betonihelvettiin on saatu vihdoin vähän väriä kaikenlaisten hienojen seinämaalausten avulla. Näitä piti ehottomasti päästä lähempää kattomaan. Oppaaksi sain Rastaan, joka on aikasemmin asunu Itä-Pasilassa ja oli jopa käyny opastetulla street art -kierroksella, niin osas kaikille niille hienoimmille taidepläjäyksille sekä osas vähän kertoa juttuja, mitä ei ois pelkästään töllistelemällä ollenkaan tajunnu. Sinne on tiettävästi miun vierailun jälkeen tullu useita uusiakin maalauksia, joten kannattaa ehottomasti mennä sinne haahuilemaan ja pällistelemään. Kiiruhtakaa, sillä näköjään jotkut saatanan älykääpiöt käy näitä taidetoksiakin tuhrimassa. Vitutti suunnattomasti, että varsinkin se kaikista hienon spektaakkeli oli jo sotkettu. Siis tämä:

Vielähän siellä on Itä-Pasilassa harmaata betonia liki yhtä paljon ku Kouvostoliitossa. Sinne - tai siis molempiin, sekä Pasilaan että Kouvolaan - pitäis vapauttaa lauma taiteilijoita, joille annetaan rajaton määrä LSD:tä, maaleja ja suteja, ja sanottas että pistäkääpä vähän väriä maailmaan. Alla galleria joistain pongatuista maalauksista.


549 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page