top of page
  • Writer's picturePäde

Kärmes

Viime viikolla heräsin yhtenä iltana joskus ennen puolta yötä hirviään ukonilmaan. Siinä jyskeessä mitään pystyny nukkumaan niin tsekkasin puhelinta että mitäs kello on. Kellonajan lisäks huomasin että oli tullu pari tuntia aikasemmin liuta perinteisiä puheluja sekä vanhanaikasia tekstareita Golfin kuppilan omistajalta Mr.Robertilta. Pistin netin päälle ja Whatsappi huuti samaa. CALL ME ASAP. BIG SNAKE. KILLED A CAT. CALL BACK. Ja suttunen kuva mistä ei saanu mitään selvää muuta kun että vitun iso käärmehän siinä näyttäs olevan.


Paskahan lojahti housuun samantien. Että kuka kissoista on kärmes tappanu ja mitä helvettiä. Soitin Robertille joka vastas heti ja kerto mitä oli tapahtunu.


Ysin jälkeen illalla joku Gili Palmsin tai Golfin duunareista oli menny tuonne kissakaupan takana sijaitsevalle henkilökunnan majotustalolle. Lähellä generaattorihuonetta oli puska kahahtanu ja siitä oli lähteny litomaan aivan saatanan iso käärme, joka oli myöskin tipauttanu saaliinsa eli vastatappamansa kissan. Kissaa ei mikään enää voinu auttaa, hän oli menehtyny, eikä Robert osannu kertoa oliko kyseessä joku miun kissa vai ei. Käärme suikkas generaattorihuoneeseen sisään sellasin elkein että on saattanu majailla siellä pidempäänkin. Kauhea älämölö tästä tietty synty, Robert ja toinen omistaja Neil käytiin hakemassa hätiin, kuten kaikki muutkin lähitienoon ihmiset. Tässä kohin olivat soitelleet miullekin mutta minä nukuin kotona aivan tukkina. (Puhelimessani on ollu äänet päällä muistaakseni viimeks vuonna 2011 kun olin vielä Suomessa ja oikeissa tärkeissä töissä. Että senkus soittelette, en paljon noteeraa, ellei satu just olee puhelin käessä).


Ukkolauma sai kärmestä hännänpäästä sen verran kiinni, että saivat sen kiskottua generaattorin alta esiin. Python-merkkinen luikero, ja aivan saatanan iso. Kärmes pakattiin säkkiin, säkki laitettiin tukevaan roskapönttöön, siihen vahvaa tekoa oleva ritilä päälle, ja koko paska paketoitiin naruilla semmoseen pakettiin, että pitelis kärmestä aamuun saakka. Paketin kantovat Golfin Kuppilan keittiöön ja aamulla joku tulis sen noutamaan ja veis kärmeksen Lombokille vapautettavaks.


Olin ihan hermona loppuyön kun mietin että kukahan kissoista ei ookkaan aamulla kissakaupan eessä oottamassa ruokaa. Että kenet oli kärmes koittanu vetää kitusiinsa.


Täten porhalsinkin mestoille seuraavana aamuna heti kun aurinko oli pikkusen ees noussu kuuden maissa. Helpotus oli valtava kun kaupan eessä oli kaikki kissat ilosena oottamassa aamupalaa. Eli ei ollu kukaan miun mirreistä, vaan joku satunnainen ohikulkija kenties. Myöhemmin näin kissan ruumiista kuvan ja en tunnistanu kyseistä kissaa laisinkaan. Mutta kyllähän tässä on vuosien aikana aika monta kissaa kadonnu näiltä huudiloilta, eli melko kylmäävää miettiä että käärmeen ruuaks ois menneet Bingo ja Pörrö ja Saatana ja MamaB ja Goliath ja kaikki muutkin tästä lähitienoolta savuna ilmaan haihtuneet...


Eniveis, kun tulin aamulla mestoille, ekana tietysti menin kissakaupalle laskemaan mirrit ja hoitamaan potilaat ja kissanpennut ja siivoamaan paskalaatikot ja mättämään sapuskaa kuppeihin. Aattelin että meen sitte pois lähtiessä kurkkaamaan Golfin keittiön käärmepakettia.


Mutta kas, kohta tulikin Mr.Robert melkosta ravia Golfin kuppilasta ja kailotti että THE FUCKING SNAKE IS FUCKING LOOSE IN THE FUCKING KITCHEN.


Kello oli tässä kohin tuskin ees puolta seittemään aamulla mutta jumalavita mikä säpinä alko. Kävin itekin nopeesti vilkasemassa että mikäs meininki ja siellä se olikin valtava python nätisti kerällä Golfin kuppilan keittiön seinähyllyllä. Ks. kuva alla.

Hän oli siis päässy ulos säkistä sekä roskapänikästä. Onneks oli sitte vaan menny torkuille tuohon hyllylle, jumalavita mikä paniikki täällä ois ollu jos se ois luikertanu JOHONKIN kun tiedettäis että tässä jossain lähellä se on.


Kärmes kerättiin tuosta seinältä uuteen säkkiin ja laitettiin roskapänikkään joka nyt köytettiin kiinni oikeen tosissaan. Ja myöhemmin aamulla kärmes vietiin Lombokille jossa se vapautettiin luonnonsuojelualueen viidakkoon.


Kärmes oli siis python, naaras, 4.5metrinen mötkö, arviolta ikää noin 10 vuotta.


Hyvä luoja se on 10 vuoden aikana pykänny tuonne pusikoihin varmaan miljoona vauvapythonia.


Ja kaverit on kertonu että viime päivinä on nähty ainakin kaks isoa pythonia lisää. Ei tässä meiän huudiloilla mutta kuitenkin.


Sellasta tämmöstä on elämä tropiikissa.


PS. Kävin tänää nopeesti Facebookissa ekan kerran sitten tammikuun alun. Välittömästi rupes ahistaan. Menen kyllä kohta takas nopeesti laittamaan vaan tiedotteen että täällä sosiaalisissa meiningeissä ei ole epäsosiaalisen ihmisen juuri nyt hyvä olla. Eli jatkan facepaastoa ja muutenkin somejen plärääminen saa olla minimissä vielä hyvän aikaa. Jos on asiaa, parhaiten tavottaa emaililla, niistä pärähtää hälärit parhaiten ja saatan niitä lukee vähän tiuhemmin kun muita viestittelyhommia. Vastaamisesta en mee vannomaan, on niin epäsosiaalinen olo ja paljon kaikkee muuta touhuttavaa. Kissojen paskalaatikotkaan ei siivvoonnu itestää sillä välin kun minä tuijotan puhelinta.

487 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Juoksentelu

Somestrutsi

Kommentare


bottom of page