top of page
  • Writer's picturePäde

Koronakatsaus ja vinkit PertsalleNyt kun oon reipastunu ja tykitän blogipäivityksiä like there’s no tomorrow, niin on tullu jonninverran privaatisti yhteydenottoja ja kyselyjä että mikä on meininki ja voiko tänne tulla ja miten sinne pääsee ja onko karanteenia ja sitä ja tätä ja tota. Joten kirjotellaan ny sitte koronakatsaus ja laitetaan tuonne loppuun myös muutama ilmanen vinkki satunnaiselle matkailijalle.


Hiekkakikkareella elellään yhä kivassa kuplassa. Ei meillä juurikaan olla maskit naamalla. Mestat mitkä on auki, on auki, baarit myös. Toki suurin osa saaren bisneksistä on yhä kiinni, ja monet tuskin ihan äkkiä aukeaakaan, osa tuskin koskaan. Mutta meillä on kaikki hyvin. On baariloi, on kauppoi, on kaikkee mitä tarvii. Paitsi ei ole monellakaan rahaa, mutta hyvin vähällä sitä tulee toimeen kun on pakko. (Raha, siitäpä pitänee naputella oma postauksensa, tää kituuttelu on niin helvetin ihanaa!)Jihuu, kolmas rokote saatu!

Korona meillä on jyllänny toki. Itellä ei sitä oo vielä todistetusti ollu, joillain tutuilla on ollu jo parikin kertaa. Porukka täällä on myös aika hyvin rokotettua, moni jo buusterinkin saanu. Iteki kävin ottamassa kolmannen piikin heti kun se vaan suinkin oli mahollista. Pyyhkäsin tukka suorana Lombokille terveyskeskukseen hetimiten kun sieltä toivotettiin tervetulleeks. Olen edelleen sitä mieltä, että piikittäkää vaikka syanidia, ihasssama, mitä hyvänsä, jos se yhtään auttaa tän helvetin pändemian kans.


Vaikka myö täällä Hiekkiksella porsastellaan ihan maskeitta, ni tuolla isommassa maailmassa, eli Lombokilla, ja varsinkin Balilla, ollaan tiukempia kaikenlaisten varotoimien kanssa. Maskipakkoa on, ja kaikenmoisii sääntöi ja rajotuksii. Mutta en niistä hirveesti tiiä, koska miä oon tääl, enkä oo menos mihinkään. Lombokilla on pakko välillä piipahtaa, ja sillon on maski naamassa, mutta muuten ei kummempaa paniikkia minkään suhteen. Ostareilla ym saatetaan mittailla kuumetta ym kun on sisään pyrkimässä, mutta se nyt on pikkujuttu.


Mutta niin ilosessa kuplassa kun täällä eletäänkin, niin kyllä kaikki oottaa ja toivoo, että tää paska loppuis ja matkailu sais taas alkaa avartamaan. Ihan siks, että ois kiva kun porukalla olis töitä ja ois kiva kun ois tuloja. Ois kiva nähä kavereita!


Mutta samalla kyllä huokaillaan, että ohan täällä nyt aivan ihanaa kun on rauhallista ja hiljasta. Ahistaa ajatus mahollisista ihmismassoista. Ja kun ollaan nyt jo 2 vuotta oltu eristyksissä ni miten osataan enää ees olla ihmisten parissa.Itteä ainaki hirvittää, että räjähtääkö sosiaalisuussulakkeet ihan silmänräpäyksessä, sitte kun ees joku yks kaveri mahollisesti tänne pörähtää. Sitä on viettäny niin vitusti aikaa ihan vaan itekseen, että en tiiä miten ihmisten kanssa enää ollaan ja seurustellaan. Semminkin kun ihan ennen koronaakin on ollu ahistuskohtauksia ihmismassoissa ja väsähän sosiaalisuuteen tosi nopeesti.


Luojan kiitos on olemassa alkoholi, se auttaa kyllä pääsemään hommassa alkuun! (Toivottavasti! Tätä naputellessa oon ollu jo yli kuukauden juomatta yhtään mitään alkoholeja eli sitte ku hana taas joskus aukee ni miähän kuukahan jo yhestä bintsusta!)


Ja millonkas olis näköpiirissä että tänne alkais jengi palailemaan? En tiiä. En uskalla enää ees toivoa mitään, uskon sitte vasta ku näen. Viime vuuen lopulla pässinä toivoin, ja kerkesin jo olee aika täpinöissä että kohta tulee kavereita käymään, ja vituikshan kaikki meni, kun käymään tuliki omikroni, eikä kuumia könsikkäitä Mordorista.


Indonesiaan kyllä pääsee nytkin jos haluaa. Ja jos on rahaa, aikaa, seikkailunhalua, joustavuutta, eikä mee hermo kaikenlaisen säätämisen kanssa. Karanteeniki on juuri nyt siedettävä 3 vuorokautta, jos siulla on jo 3 rokotetta. 5 vrk jos on vaa 2 rokotetta. Karanteenin voi nyt jopa lusia Balilla, jos on oikeenlaiset lennot eli siten, että maahantulo tapahtuu Balilla. Viisumi-perseily on ihan oma lukunsa, mutta viisumeja kyllä saa. Ne tosin pitää hoitaa jonkun Indonesiassa olevan viisumiagentin kautta ja hinnat on ihan saatanan älyttömät (muutama sata euroa).


Mutta säännöt saattaa muuttua tuosta vaan, ihan millon vaan. Paremmaks tai pahemmaks voi mennä, mutta toivotaan toki että helpottumaan päin on. Valtion taholta on väläytelty mahista jopa sellaseen, että karanteeni poistuis kokonaan huhtikuun alussa, mutta saa nähä. Ja vaikka poistuiskin, ni mitään turistilaumoja ei tänne rupee lentokonetolkulla vyörymään, ennenku tuolle älyttömälle viisumihelvetille tehään jotain.


Koska jos on ei-niin-kauheesti-maailmaa-kiertäny Pertsa Perusturisti Voikkaalta haluu lomalle Balille, ni mistä vitusta Pertsa ees alottaa indonesialaisen LUOTETTAVAN viisumiagentin ettimisen? Kysyn vaan. Ku Pertsa haluis vaan ostaa lennot ja mennä Balille. Ni ennenku tämä on mahollista ni Indonesiaan matkustaminen on sen verran vaikeaa, että kyllä nuo kunnolla rajojansa availleet muut maat tässä lähistöllä imasee helppoa ja rentoa lomaa hinkuvat matkailijat.


Mutta ootellaa ja kattellaan miten tilanne elää ja säännöt muuttuu. Huhuja velloo villinä, että kohta kaikki helpottuu, mutta mikään ei ole muuta kun huhua, ennenkun tuleepi valtion taholta vahvistettua lakia ja säädöstä. Enkä uskalla tässä viä yhtään ruveta kiillottamaan itteeni sitä varten, että kohta muuten bailataan kun Sprugu Travels Oy alkaa hinaan jengiä mestoille.


Mutta kävi miten kävi, joskushan rajojen on pakko aueta. Ja oi morjes, sitte ku tänne iisisti pääsee ni tulkaa käymään ja tuokaa karpalolonkeroa ja hyvien suomalaisten kirjailijoiden suomenkielisiä kirjoja, kiitos. Hapankorppuja ym ruokaa ei tarvitte, miun makunystyrät ei varmaankaan enää moisten eksoottisten kotkotusten päälle ymmärrä ollenkaa ja varmaan vattaki menis ihan solmuu.VINKIT PERTSOILLE JA MUILLE SATUNNAISILLE MATKAILIJOILLE


En ole matkatoimisto, enkä suoraan sanoen ole enää pitkään aikaan jaksanu hulluna seurailla uutisointeja Indonesian koronatilanteesta. Eli en ole vimpan päälle perillä kaikesta/mistään, mutta ihan maalaisjärjelliset vinkit teille ojennan tässä, aivan ilmasiks. Olkaats hyväts.


Vinkki numero 1: OLE ROKOTETTU!

Jos et oo rokotuksia ottanu, koska mikrosiru ja foliohattu ja 5G ja MUN oikeudet päättää MUN kehosta ja oot kattonu muutamat YouTube videot, mut kuitenki ois hinku päästä Balille chillaa ja relaa ja olee yhtä universumin kans… Sori, nou kän duu. Jos ei ole rokotuksia, vaikka siihen ois ihan oikee todellinen lääkinnällinen syykin ja nivaska papereita joilla sen todistaa, ni kyllä on aika mahotonta päästä tänne. Tuskin pääsee ees lentokoneeseen. Ja turha tästä on kitistä, varsinkin jos rokottamattomuus on oma valinta. Siihen valintaan liittyy sillon myös tämmönen seikka, että matkustaminen tulee olemaan ihan vitun vaikeaa, ellei mahotonta.


Vinkki numero 2: OTA SELVÄÄ SÄÄNNÖISTÄ!

Hinku päästä Balille mutta et tiiä yhtään mitä sääntöjä ym Indonesiaan matkustamiseen tällä hetkellä liittyy? Ota Facebookin Bali Covid-19 -ryhmä seurantaan, ja lue joka aamu ilmestyvistä raporteista ainakin se TRAVEL-osio. Nuo rapsat sisältää oikeeta infoa, eikä mitään huhuja tyyliin et joku yks tuttu tuolta Balilta laitto viestiä et kyllä voi Balille lentää ilman viisumeja ja rokotuksiakin kuhan vaan joka aamu syö kulhollisen yksisarvisen paskaa. Älä siis laita viestiä esmes miulle, vaan seuraa tota Bali Covid -ryhmää, kiitos.


Vinkki numero 3: ÄLÄ OSTA LENTOJA VIELÄ!

XXX Airlines myy sikahalpoja lentoja Balille ens talveks, ja ostohousujen lahkeet lepattaa. ÄLÄ OSTA! Balin kansainväliselle lentokentälle ei oo lentäny mikään puoleentoista vuoteen, vaikka kyllä on kaikki maholliset lentoyhtiöt myyny munat pystyssä lippuja lennoille. Lentokenttä on toki ollu auki, mutta mikään ei ole sinne lentäny. Ennenku vihdoin nyt: Singapore Airlines alotti lennot, ja se on tällä hetkellä ainoa firma joka oikeasti lentää Balille Indonesian rajojen ulkopuolelta. Jos löydät halvat lennot, jotka on yhdellä lipulla Helsingistä Balille saakka, täten siis kimppalentosysteemi Singapore Airlinesin kansa, niin sitte ehkä uskaltaa ostaa. Muiden firmojen lennot: odota. Odota siihen saakka,että kyseinen firma todistetusti, oikeasti lentää Balille.


Vinkki numero 4: OTA IISISTI!

Varaudu siihen, että kaikki juuri nyt voimassa olevat säännöt muuttuu tuosta vaan. Varaudu siihen, että jopa sillä välin kun istut lentokoneessa matkalla tänne, säännöt saattaa mennä aivan uusiks. Ota iisisti, älä hermoo. Nää on asioita joille et voi mitään, eikä hermojen menetys edistä tilannetta millään.NÄHÄÄN KOHTA! MENNÄÄ KALJALLE!

409 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Juoksentelu

Kärmes

Comments


bottom of page