top of page
  • Writer's picturePäde

Koronakoronakoronakoronaaaargghhhh


Rannat on tyhjänä

Elämme surrealistisia ja mielenkiintoisia aikoja, noin lievästi sanoen. Piti kirjotella näistä jo viikko sitte mutta sitte alko paska lentää tuulettimiin niin raivona, ettei oo muuta kyenny ku kytätä uutisia kasvavan epäuskon vallassa. Ja mitä enemmän uutisia kyttää, sitä enemmän alkaa ahistaa. Tiiätte varmaan. Meillä täällä Hiekkakikkareella tilanne on hiljanen ja rauhallinen. Vessapaperia näkyy olevan ja myös kaljaa. Ravintoloita ja warungeja ym on auki ihan normaalisti. Ihmisiäkin on, ihan satunnaisia turistejakin jumissa täällä vielä. Ulkona saa liikkua, mikä on eri jees, eikä ihmisten väistely vaikeeta ole, kun ei täällä oo juuri ketään. Ja vielä on keskustan baareissa ollu bingoa ja bilettä, mutta suotavaa ois että nekin laitettais nyt vähäks aikaa jäihin.

Autiota on. Rantakatu tänää aamulla.

Käytännössä meillä Hiekkakikkareella ei oo vielä kummosempia ylemmältä taholta määrättyjä erikoistoimia päällä. Balin pikaveneliikenne toki laitettiin poikki viime viikolla, jotta Lombokin alueelle saapuvat ihmiset saadaan järjestäytyneesti ineen sellasia reittejä, missä voiaan jotain skriinauksia tms tehä. Täten Lombokin lentokenttä sekä Lembarin satama on ne mestat mitä kautta tänne nyt tullaan. Gileille saa tulla, tällä hetkellä, jos saa ittensä Lombokille. Saarien ja Lombokin välinen veneliikenne toimii normaalisti.


Näiden paikallistoimien lisäks Indonesia on lopettanu viisumien jakelun lentokentillä. Maahan pääsee vain ja ainoastaan etukäteen hankitulla viisumilla. Lentokentältä ei saa Visa On Arrivalia tai sitä ilmasta leimaa. Jos tänne on pakko tulla, on haettava viisumi etukäteen jostain Indonesian lähetystöstä. Viisumia varten tiettävästi tarvii myös jonkun lipareen lääkäriltä, missä kerrotaan että siulla ei ole koronaa. Ja tämän lisäksi Malesia on kokonaan sulettu ulkomaalasilta. Singapore on menny kiinni muistaakseni tänään. Australia on sulettu. Ja nää Malesian ja Singaporen hommat taas vaikuttaa ihan vitusti täältä poistumiseen, koska monella on lentoja ollu noita kautta. Ja Malesia ja Singapore on ne mestat mistä yleensä haetaan uusia viisumeja. Ei haeta enää. Ja viisumi on ongelma jos se umpeutuu ja kotiinpääsy/maasta poistuminen on hankalaa. Viisumin ylitys maksaa miljoona rupiaa per päivä eli nopeesti kertyy topakka summa. Mutta onneks nyt on mahollista saaha ns. emergency stay permit, jos lennot peruuntuu eikä kotiin yksinkertasesti pääse.


Kaikenlaista hässäkkää on, joka helvetin suunnassa.


Ja voi helvetti millasia huhuja velloo. On kiertäny tärkeen näköstä viestiä että jos pystyy pidättämään hengitystä ja sen jälkeen vielä hengittämään niin ei oo korona. Ja jos onki korona ni senku juo lasin lämmintä vettä ni se tappaa koronan. Tai juo appelsiinimehua ni ei oo eikä tuu koronaa. Tai ku käy rannalla ottamassa aurinkoa ni ei tuu korona. Jännä ettei näitä "faktoja" tiietä muualla maailmassa vaan kaikki on ihan paniikeissa. Huoh. Mitä jos annettais hallitusten ja tiedemiesten ja muiden tehä duuninsa, kuunnellaan niitä eikä kuvitellakaan et kun on katottu pari youtube-videota aiheesta ni tiedetään koronasta enemmän ku koko maailman tiedeyhteisö. Ja vaikka oon koittanu ottaa viileen kuulisti, niin totta helvetissä tämmönen globaali erikoistilanne lopulta on ottanu aika tiukkaa otetta, on niikun olis ison nyrkin sisässä ja puristus tiukkenee koko ajan. On sellanen kiree olo, vieteri on venytetty äärimmilleen. Kun ilmassa on pelkkää epävarmuutta eikä oo tietoa mitä tapahtuu huomenna, ens viikolla, ens kuussa ja sen jälkeen. Vittu, ei ole varmuutta mitä tapahtuu ees myöhemmin tänään! Useamman kerran päivässä tulee sellanen puuska, että eihän tää jumalauta voi olla totta että koko maailma on sulettu yhen helvetin viruksen takia. Sit eiku tsekkaa uutisia ja on taas epäuskon vallassa et ei helvetti. Kelasin, että kun maanjäristykset on koettu ja siitä helvetin hässäkästä räpisteltiin pinnalle, niin mikään ei enää hetkauta. Mutta nyt on vähän eri mittakaavan härdeli päällä ja se epävarmuus tulevasta alkaa syyä ihmistä. Ja tää on kuitenkin ihan erilainen tilanne kun maanjäristyskaaos. Maanjäristyskaaos oli jotain konkreettisempaa. Sortuneita rakennuksia, rytisevää maaperää. Vaikka sekin oli hirveetä aikaa, niin siitä tiesi että tästä selvitään. Pystyttiin itte täällä korjaamaan asioita. Raivaamaan teitä auki ja vastaavaa. Siitä hommasta sai jonkun otteen sentäs. Mutta mitäs vittua voit tälle virushässäkälle tehä? Et mitään muuta ku istua perseelläs ja ootella et mitä seuraavaks tapahtuu.

Mielenkiintosta tässä on just tää globaalius. Se helvetin vessapaperin hamstrauskin on levinny kulovalkean tavoin. Uskomattomalta tuntuu myös se, että maailman valtiot pystyy tarvittaessa nopeisiin ja rajuihinkin toimiin. Vaikka samalla talous menee kuralle ja rahallisesti tää on järjetön, kiihtyvä alamäki ihan kaikille. Kun ilmastonmuutoksesta on puhuttu niin mihinkään ei kyetä ja mennää talous edellä ja puhutaan jostain kymmenien vuosien siirtymäajoista ja muista. Sitte tulee yks helvetin virus ja viuh yhtäkkiä pystytäänkin nopeisiin toimiin. Ilmasto ja maapallohan kiittää, eiköhän jo pelkästään lentoliikenteen vähentyminen saa planeetan vähäks aikaan huokasemaan helpotuksesta. Mutta hieman on hämmentävää just nää äärimmäisen rajut toimet. Tai sitten en vaan vieläkään tajua tästä koronasta jotain olennaista. Koska eihän se edelleenkään ole mikään helvetin Captain Trips joka tappaa kaikki. Mutta maita laitetaan kiinni ja porukkaa käsketään kökkimään kotona, mikä on ihan jees, jotta pysyy sairaalat ym ees jotenkin pyörimässä. Ja se hämmentää, että matkustaa ei oikein sais, mutta samaan aikaan kehotetaan kansalaisia palaamaan kotimaihinsa mahollisimman pian. Miksi? Eikö ois parasta just nyt että kaikki istuu perseellään siellä missä ovat, ei liikuta turhaan, annetaan pölyn laskeutua. En yhtään ihmettele, että salaliittoteoriat jo velloo pitkin internettejä ihan raivona. Kyllä mullakin välillä foliohattu meinaa livahtaa päähän ja kelailen, että mitähän meille ei kerrota. No, oli miten oli, mutta näin on. Muuta ei nyt voi kun ootella ja katella mitä tapahtuu.

Ja ehkä tästä kaikesta seuraa jotain positiivistakin. Johan nyt on kaikenlaista naapuriapua ja mummoille kaupassakäyntejä ja vastaavaa. Toivottavasti tästä paskaläjästä nousee jonkinlainen PlanetEarth versio 2. Ehkä nyt ymmärretään, että raha ei ole se maailman tärkein asia. Ehkä tajutaan luonnon arvo ja ymmärretään se, että jos luonto vittuuntuu, niin ihminen kärsii, oli sillä kuinka vitusti pätäkkää hyvänsä. Ehkä kotiarestissa kökkimiset saa jengin miettimään asioita ja elämäänsä ja sitä mikä on oikeesti tärkeetä ja mikä ei.


Avioeroaalto on varmasti tulossa tän jälkeen, kun perheet joutuu nyt pakosta viettämään ihan helvetisti aikaa ihan vaan keskenään. Alkaa siipan lärvi monessakin huushollissa vituttamaan, otaksun. Ja varmaan sieltä karanteeneista ja erityksistä tullaan kaikki vähän lihavampana takasin ihmisten ilmoille. Mitä tässä muutakaan tekemistä on ku syyä ja juua ja röhnöttää.


Oon jo kauan sanonu että ihmiskuntahan ei tästä kuluttamisen ja itsekeskeisyyden kuplasta herää ennenku tapahtuu jotain joka alkaa kaataa jengiä multiin ja tekee sitä myös siellä asiansa niin hienosti hoitavissa länsimaissa. Todella toivon, että tää on nyt se avokämmen vasten lärviä. Toisaalta niin pässejä ollaan, että ehkei tääkään oo vielä tarpeeks. Ahneus ja tyhmyys, riittäneekö yks virus meitä niistä parantamaan? Erikoismeininki. Laitan popparit tulille ja kattelen mitä seuraavaks tapahtuu.


865 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page