top of page
  • Writer's picturePäde

Meillä on vaan Bintangia



Kirjotinko viime postauksessa että oon hiljaa jollei oo mitään positiivista sanottavaa? Hiljaa olen ollutkin, mutta nyt en enää pysty. Sen verran tullu suoraan meitsillekin kyselyjä että mikäs täällä on tilanne koronaviruksen kanssa ja uskaltaako sinne tulla. Että otetaas sitten tätä virusasiaa, kun vielä keretään, koska siltähän tää nyt näyttää että me kuollaan kohta kaikki. Ei kuitenkaan koronavirukseen, vaan - vittu - ihan tyhmyyteen. Tai Australiassahan ne ilmeisesti on jo kuolemassa kaikki siihen, että vessapaperi loppuu, mutta tyhmyyden piikkiin sekin kyllä menee.


Täällä on kaikki ihan hyvin. Kipeitä ihmisiä ei kaatuile pusikoihin eikä kuolleita kasata iltahämärissä joukkohautoihin. Aurinko paistaa, välillä sataa, kaljaa on (Bintangia, ei Coronaa) vessapaperia on ja btw, useimmissa mestoissa on myös pillupuhelimet pöntön vieressä, millä voi värkkinsä suihkutella jos sattuu papru olee loppu. Sipulia ei sen sijaan saa enää mistään! PÄNIK! Kahteen viikkoon en oo nähny sipulia misään kaupoissa. Eilen löysin kasan sibuleja yhestä puodista ja olin orgasmin partaalla että hail Satan, ostan säkillisen. Mutta sinne jäi. Hinta oli tähtitieteelliset 150.000rp kilo. Normaalisti maksaa joku 20.000rp kilo. Jos ootte tulossa tänne, tuokaa sibul. Mutta kyllähän viruksen, tai pikemminkin viruspaniikin, vaikutukset täälläkin näkyy. Hiljasta on, varauksia peruuntuu. Indonesia on myös laittanu rajotuksia maahanpääsyyn virusalueilta tuleville ja varsinkin kiinalaisille. Kiinan kansalaisten työluvat on seis eivätkä pääse maahan. Simo Sukellusopettajan vaimo on kiinalainen ja kun ne tänään lähtee Thaimaan suuntiin lomalle, niin vaimo ei näillä näkymin pääse loman jälkeen takasin kotiin eli tänne. Vaimo on viimeksi ollu Kiinassa oliko se marraskuussa, siitä saakka ollu täällä töissä. Mutta riskitapaus ilmeisesti, ihan vaan siks että on Kiinan passi. Maahanpääsyrajotusten osalta tsekkailkaa Indonesian lähetystöjen sivuja, tai ottakaa lähetystöön suotraan yhteyttä, ne tietää voimassa olevat rajotukset ja muut määräykset. Että tää tästä nyt vielä puuttukin. Ensin oli tulivuoren purkausta ja lentokentät kiinni, sitte tuli maanjäristys ja nyt tää helvetin koronapaniikki. Täällä kuulkaa porskutetaan rahassa, on menny niin lujaa viime vuodet! Henk.koht en ymmärrä miksi tästä helvetin viruksesta on noussu tämmönen haloo. Kun eihän tää oo mikään Captain Trips joka tappaa 99.9% ihmisistä (luin just Stephen Kingin The Standin, siinä nimittäin on kunnon virus, korona on ihan vauvanpaskaa nailonsukassa siihen verrattuna). Maapallolla on 7.500.000.000 ihmistä. Tätä kirjotellessa internetti kertoo, että koronatartuntoja on maailmanlaajusesti noin 110.000. Kuolleita 3 900. Vaikka näihin lukuihin lisättäis kolme nollaa perään, eihän sekään näkyis vielä oikeestaan missään. Meitä on SEITSEMÄN JA PUOLI MILJARDIA!



Vertailun vuoksi (luvut on WHO:lta, surffatkaa sinne jos kiinnostelee): ilmansaasteet tappaa noin 7 miljoonaa ihmistä vuosittain, malariaan sairastuu liki 230 miljoonaa ihmistä. Ilmastonmuutos saattaa pyyhkästä kaiken elämän vittuun tältä planeetalta, mutta ei siitä mitään paniikkia aikaseks saaha, niin kauan kuhan Pertsa saa ajaa Hummerilla ja jyystää köntsän pihviä päivittäin ja sitäpaitsi ilmastonmuutoskin on kiinalaisten vika, muitten ei tarvi mitään tehä.



Miksi näin käsittämätön hälinä viruksesta, joka on tappanu vasta muutama tuhat ihmistä? Mitä Kiinassakin on jengiä, yli miljardi, ja jos niistä muutama kymmenen tuhatta sairastuu niin jumalauta TUHAT MILJOONAA ihmistä ei ole sairastunu eikä varsinkaan kuollu. Mutta pelko ja huonot uutiset myy paremmin ku kaikki kiva yhteensä ja pelolla on helppo hallita. Kun jengi pelkää, se nielee kysymättä ihan mitä vaan. Mutta enivei: Olenko väärässä kun en tajua panikoida? Onko jotain olennaista mitä en tästä kauheesta koronasta nyt ymmärrä vai mikä tässä mättää? Kommentoikoot joku viisaampi, jos tähän asiaan osaa vastata. Tai ei tarvi, miä en jaksa tätä enää. Jos virus tulee ja virus tappaa ni minkäs sille voi. Ei se siitä mikskään muutu jos vaahtoan pää punasena asiasta ja istun kotona haulikon kanssa vartioimassa vessapaperivarastojani.







684 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Juoksentelu

Kärmes

bottom of page