top of page
  • Writer's picturePäde

Nettishoppaamme, siis olemme nykyajassa

Oon niin kurkkuuni myäten täynnä tätä vitun koronaperseilyä, etten jaksa siitä kirjottaa mitään. Sen sijaan kerron kuinka meiän keskellä merta nököttävä pieni Hiekkakikkare on saapunu nykyaikaan. On kuulkaa elämä helppoa nykyään, ei oo semmosta henkiinjäämiskamppailua kun oli vaikkapa öbauts 10 vuotta sitte kun täällä ekaa kertaa kävin ja täällä ei ollu oikeen mitään, paitsi vähän jotain.


Nyt on pankkiautomaattia ja jopa oma pankkikonttori. On leipomo mistä saa kaikkia helvetin croissantteja ja chiapattoja ja maalaisleipäjötkäleitä. On suhaavat informeissön haiveit ja monella on jopa Netfliksi. Ja tietenki on puhelimet täynnä appseja, joilla voi maksella laskuja ja ostella asioita ja tuutata lisää pulsaa puhelimiin ja sähkömittareihin (prepaid-sähkö, miten nerokas asia!). Ollaan ihan melkeen niinku oikeessa maailmassa, same same but different.


Perus-postihan tänne ei edelleenkään juurikaan kulje. Ei sitten millään. Mutta sen sijaan on mahollista vetää ittensä vielä syvemmälle konkurssiin shoppailemalla paikallisista nettikaupoista ihan mitä hyvänsä ja roina kaahaa tänne erityisen kuljetusfirman avulla aivan sairaan nopeesti. Tämä jos mikä on ampunu meiät saariasukkaat miltei samoille viivoille ns. oikeessa maailmassa ja tässä ajassa eläjien kanssa.Nettikaupat joita täällä eniten käytetään on Tokopedia ja Shopee. Itse olen Tokopedian kanta-asiakas. Sieltä tilaan mm. viihteellisiä korttipelejä, jotta kaljan kittaamisen ohessa on jotain puuhastelua. Jutunaiheet kun alkaa olla aika kaluttu, kun tässä on jotakuinki jo vuosi samalla pienellä porukalla istuttu ryystämässä bintangia. Täten, korttipelejä, tai muuten kohta pitää ruveta puukkohippasille. Tilaan Tokopediasta myös lääkkeitä ym sälää kissoille. Ja satunnaisesti jotain muutakin mitä sattuu tarvittemaan.


Tokopediasta saa mitä vaan. Oikeesti, siellä on KAIKKEE. Ja siellä törmää hämmentäviin asioihin. Koitin esmes ettiä ittelleni vähän uutta vaatetta, kun kaikki kuteet on vähän rispaantuneita ja reikäsiä. Hain toppeja ja koitin ettiä jotain missä ois vaikka joku veikee pändilogo tai muuta näin viiskybäselle metallipissikselle sopivasti katu-uskottavaa. Pläräilin hakutuloksia ja siellä tuli vastaan kaikenlaista. Jopa Bläkkismetalli-logoja ja... heetkinen.... miten tuo yks risukasalogo näyttää jotenki tutulta. Tarkempi syynäys ja kyyyyllä, se todellakin on mordorilaisen Horna-yhtyeen paita. Ja kas tuossahan on Burzumin paita ja tuossa Rotten Sound.Hämmentävää. Ymmärrän kyllä Nightwishit ja Daruden ja muumit ja Nokian ja Marimekon ja Abloyn. Mutta että Horna ja Rotten Sound? TORILLE, PERKELE!


Tokopediasta tilaaminen on sinänsä ihan iisiä. Kaikki hoituu puhelimella, jos on kaikki tarvittavat appsit asenneltuna. Tarvitaan ensnääki se Tokopedian appsi millä voi kiimasena ostella ihan mitä vaan huvittaa. Tarvitaan pankkiappsi millä liikutella rahaa. Tarvitaan OVO-niminen maksuappsi, mihin pankkiappsilla siirretään rahaa. Ja sitten kun Tokopedian tilaus on valmis ja sen haluaa maksaa niin maksetaan OVO-appsiin siirretyllä rahalla. Elkää kysykö miksei voi suoraan pankkiappsilla maksaa, minä en tiiä ja tämä on Indonesia, täällä on kaikki vähän jännää ja sitäpaitsi noin enimmäkseen täällä normaalielämässä yhä käytetään ihan oikeaa fyysistä rahaa, siis muistatteko vielä, sitä mitä kutsuttiin KÄTEISEKSI.


Kun tilaus on tehty ja maksettu, nin sitten voi Tokopedian appsilla seurailla että missä homma menee.


Ja eipä aikaakaan kun kissakaupan eteen polkasee väsyneen olonen JNE-kuljetusfirman gubbe joka tuo pakettia suoraan miulle. Parhaimmillaan paketti pärähtää miun käsin noin 2 vuorokautta siitä kun olen tilauksen tehny. Riippuen toki hiukan että mistä päin Indonesiaa roina on tilattu ja riippuen muutenki kaikesta... koska Indonesia.Onneksi on kreisejä korttipelejä, että pysyy ees jotenkuten järjissään

Aina hommat ei toki mene ihan putkeen. Viime viikolla esim ootin ihan täpinöissä yhtä pelipakettia ja ei vaan kuulunu. Perjantai-iltana tuli sitte whatsappia yheltä lähistön hotellin bossilta että hei, meillä on siun paketti, JNE:n jätkä jätti sen tänne meille ku siulla oli jo kissakauppa kiinni. Ei siinä mitään, minä seuraavana aamuna polkasin paketin hakemaan. Ihmettelin vaan miksei sitä pakettia jätetty esim. kissakaupan vieressä olevaan baariin tahi vastapäiseen hotelliin? Miksi vietiin tuonne yhteen rannalla olevaan resorttiin? No, ihassama, pääasia että paketti ja sen sisältämä peli tuli perille, vaikka sitten mutkan kautta.


On se kuulkaa elämä helppoo kun voi tosta vaan puhelinta naputtamalla tilata pelejä ja vaatteita ja lääkkeitä ja asioita ja, vittu, vaikka saunan, jos tuntuu että nyt tarvitsen saatanan saunan.

Valitettavasti miulla ei luonnolisestikaan ole rahaa moiseen saunaan, mutta ehkä sitten tähän:

PS. Ulkomailta tilaaminen on yhä helvetin hankalaa, koska kaikki jämähtää tulliin ja vaikka ihan vaan äiti lähettäis yhen parin villasukkia niin tulli todennäkösesti nappaa ja vaatii jotain järjetöntä lunastusmaksua ennenkun paketin saa ulos. Täten, mitään ei tänne kenenkään kannata lähettää (paitsi rahaa Transferwisen kautta).


Alla lisää löytöjä Tokopediasta:344 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page