top of page
  • Writer's picturePäde

Eläinvauvakatsaus

Myöhästynyttä joulua sinne Mordoriin. Täällä en viettäny joulua mitenkään, en ees vetäny perinteisiä joululärvejä. Poikkeuksellisesti ei ollu mitään spurgulaumaa Mordorista mestoilla niin meni iisisti. Kissakauppa ollu auki tyystin normaalisti ja bizniz as usual. Uus vuos taitaa mennä samalla nynnyllä tavalla, joskin tammikuun eka kauppa on kiinni. Vaikka itellä ei olis darraa, niin kaikilla muilla on, eikä saletisti ketään oo tunkemassa kaupalle shoppailemaan. Se siitä. Mielenkiintosempiin asioihin. Se meidän paska eläinlääkärihän on (onneks) poistunu saarelta, eli ollaan takas tilateessa jossa se on minä ja Tori jotka äheltää eläinten kanssa. Hommat on sekavassa tilassa, tuosta onnettomasta eläinlääkärihommasta ei oo seurannu ku kaaosta ja paskaa, mutta koitetaan nyt alkuvuodesta saaha hommiin joku tolkku ja organisoidaan asiat uuelleen. Meillä on viime aikoina ollu vähän kaiken sorttisia eläinvauvoja. Hommat alkaa riistäytyä käsistä, mutta onneks kaikki mitkä ei ole normaaleja peruskissoja menee Lutwalaan hoidettavaks. Peruskissat on mulla, muut otukset Torilla Lutwalassa. Kissassa tuo PERUS täytyy mainita siksi, että nyt on muunlaistakin ei-perus-kissaeläintä meillä hoidossa. Siitä lisää myöhemmin tässä postauksessa. Ja sitten eläinvauvaesittelyihin. Söpöysvaroitus!


Lepakkovauva Bruce

Asuin vielä Lutwalassa kun yks päivä terdellä tupakkia poltellessa silmä kiinnitty johonkin liikkeeseen vieressä olevassa palmussa. Sieltä ropsahti jotain alaspäin, ja jäi killumaan alempiin lehviin, ja sitte mätkähti maahan. Luulin että iso koppakuoriainen tai jotain, mutta säntäsin enivei pelastushommiin, koska kissathan oli heti valmiina et jahas, pieni snäksi sieltä tipahtikin sopivasti nenän eteen. Mutta kattos perkele,ei ollu koppakuoriainen, oli minipieni lepakkovauva! Siis TO-DEL-LA pieni rääbäle, vartalo-osuus sellanen sormenpään kokonen. Keräsin rääpäleen purkkiin ja kipitin ettimään Toria. Tori oli käymässä talleilla mutta ilmotin että täällä oottelee pieni lepakkovauva että ole hyvä. Guuglattiin valmiiks että mitä pitäs syöttää jne, ja maitokorvike oli lähinnä sitä mitä tarvitaan nyt aluks. Lepakkomaitoahan meillä ei ole, joten kissanpennuille tarkotettua maitokorviketta kehiin. Sitähän meillä onneks on.


Torin aviomies Joe on kyllä lehmänhermonen ukko, vaikka esittää muuta. Niillä on kämppä koko ajan täynnä jos jonkinlaista otusta ja Joe koittaa välillä uhota että nyt jumalauta saa riittää. Mutta tällä kertaa Joe oli heti että WOW THIS IS FUCKING COOL, WE HAVE A BAT! Vauvan nimeks tuli heti - tietysti - Bruce. Bruce oli alussa niin pieni että sitä ei voinu syöttää millään kissanpennuille sopivilla tuttipulloilla, eikä edes pienimmällä ruiskulla mitä meiltä löytyy. Torin piti katkasta neula ja hinkuttaa neulan pää pyöreeks ja tylsäks, ja sillä sitte sai Brucelle maitoa annettua. Brucelle tehtiin myös oma yksiö mikroaaltouuniin, missä se on turvassa (kissoilta) ja missä pysyy kuumavesipullojen lämpö hyvin. Myöhemmin Bruce pysty syömään ruiskusta sekä alko natustella kissanruokaa. En uskonu hetkeäkään, että Brucella on mitään saumaa selvitä, mutta jumaliste, niin vaan Bruce porskuttaa. Hän syö jo eläviä matoja sekä on oppinu lentämään! (Videoita tän postauksen lopussa)Luwak

Erikoisotusvauvat Luwak-sivettikissa ja Leopardikissa Kuvittelin, että kaikki on jo jumalauta nähty. Kissakaupalla ja klinikoilla on hoidettu kissojen lisäks kaneja, python-kärmes, apina, vuohia, kanoja, lehmiä, lepakoita, saukkoja tai mitä lie ne onkaan. Koiranpentuki on käyny tässä pyörähtämässä. Lisäks Lutwalassa on edelleen rescue-piikkisika ja on ollu aikuinen Luwak eli sivettikissa, on albiino-python, marsu ja ties mitä. Hevosista puhumattakaan. Mutta ei, vielä joku keksii jotain uutta.


Kaupalle pärähti eilen yks sellanen, mitensennytsanois, "erikoinen" tai "persoonallinen" indo-länkkäri-pariskunta. Pahvilaatikko kainalossa ja olin että jaahas, tulee kissanpentuja. Tavallaan tulikin, mutta ei kuitenkaan. Laatikossa oli kaks surkeeta pientä JOTAIN. Olin että whaddafuck nää ees on, että ei ole peruskissoja nämä, selkeesti jotain viidakon villieläimiä, toinen ehkä Luwak-vauva ja toinen kyllä joku kissaeläin mutta en tiedä mikä ja emminä tiedä yhtään mitä helvettiä tämmösten kansa pitäs tehä. Pariskunta sanoi saaneensa nää rouvan naapureilta Lombokilla, mutta en ole varma uskonko, että ois saatu vaan vai oisko ostettu rahalla jostain. Olivat jo viikon hautoneet näitä otuksia, ilman että on juurikaan hajua siitä mitä niien kanssa pitäs tehä. Rääpäleet oli kylmissään, kuivuneita, nälissään, toisella epileptisiä kohtauksia. Mutta ooh niin söpöjä ja lemmikkeinä pidetään kyllä. Justiisa. Laitoin Torille viestiä, että ookko mestoilla, mulla on täällä JOTAIN eläinvauvoja ja en tiedä mitä nää ees on. Tori kuittas että jahans, tämähän on mielenkiintosta, lähetä tänne vaan. Pariskunta laatikkonsa kanssa kohti Lutwalaa ja minä tällä välin ottamaan yhteyksiä mein super-eläinlääkäriin Riniin Jakartassa että osaakko kertoa mitä nää on. Rini kuittas että juu, toinen on Luwak eli sivettikissa (joka ei varsinaisesti ole kissa ollenkaan) ja toinen on aasialainen leopardikissa. Kitoooos ja infot Torille. Tori vähän pakottamalla sai villieläinvauvat pois ne tuoneelta pariskunnalta selittämällä että nää on jumalauta villieläimiä, ei lemmikkejä, plus ne ei kuulu täkäläiseen luontoon, täällä meillä Hiekkakikkareella.


Elikot on nyt hyvässä hoidossa Torilla. Ensimmäisen yön jälkeen hengissä molemmat. Luwakki-vauvva on aika terhakka ja näyttää hyvältä, mutta leopardikissa on heikossa hapessa. Molemmat syö ja nyt myö vaan toivotaan parasta. Ja sitte jos ja kun vauvat selviää ja vahvistuu niin mietitään että mitäs helvettiä niiden kanssa tehään. Giselen vauvat


Lutwalassa on tällä hetkellä KUUSI vuohta. Vuohea. Tipsy ja Gisele on Lutwalan lemmikkivuohet, sitte saapui pari vastasyntynyttä hylättyä vuohivauvaa. Ja Giselehän kävi jokunen kuukausi sitten hyörimässä Lutwalan takana olevissa pusikoissa ja pongattiin sieltä viettämässä ns. laatuaikaa erinäisten komeiden vuohikönsikkäiden kanssa. Täten tiedossa on ollu, että vauvaa pukkaa. Siitä ei ollu epäilystäkään, sen verran oli Giselen vattakin isona.


Ja 14.joulukuuta hän sitte synnytteli. Seurasin tapahtumaa liki reaaliajassa kissakaupalta, kaveri Lutwalasta tykitti kuvia ja videoita miulle. Kolme vauvaa syntyi, viimeinen heistä kuoli välittömästi, ei alottanu hengittämistä lainkaan, vaikka heikko sydämenlyönti siellä olikin. Henkiin jäi kokonaan musta Vader ja ruskeevalkonen Chewy. Seuraavat noin 36 tuntia oli aikamoista jännitysnäytelmää. Viimisen pennun istukka jäi Giselen sisuksiin ja sen toosasta roikku jotain tavaraa, joka keräs kärpäsiä ja hermostutti Giselen ihan äärirajoilleen. Vader-vauva ei halunnu syyä ja Giselellä ei tuntunu tulevan maitoakaan ku yhestä tötteröstä. Ja tietysti Tori joutu lähtemään uuen viisumin hakuun Singaporeen justiisa kun oli tää vuohitilanne päällä. Minä sitte ramppasin Lutwalassa antamassa Vaderille nesteytystä ja - jumalauta - LYPSÄMÄSSÄ Giseleä. Kyllä sen utareista maitoa tuli suihkuamalla, kun vaan oikeella tavalla kokeili. Tämä vuohen lypsäminen onkin ihan yllätyslahjakkuus jonka ittestäni löysin. En todellakaan tienny että tämmönenki taito meikäläisen repertuaarista löytyy. Kissaemoilta olen joskus vähän jotenki saanu maitoa ulos kun on tarvinu tavaraa heikoille pennuille jotka ei syö itte, mutta mitään muita otuksia en oo lypsäny menemään koskaan. Että Lypsmaster tässä moi! Tilanne Giselen ja vauvojen kanssa onneks normalisoitu nopiasti. Tokana yönä synnytyksen jälkeen istukka pluiskahti ulos ja myös Vader alkoi syyä ihan itte. Kaikki okei. Gisele on hieno äiti ja vauvat on niin järkyttvän sulosia että järki lähtee. Oispa isompi piha ni heti adoptoisin Vaderin.


Eikä tässä vielä kaikki....


Yllä esiteltyjen ipanoiden lisäks on myös pari tuttua ihmistä täällä pykänny kääpiöitä männä viikkoina, mutta niistä ei oo ees kuvia koska ne on ihmisvauvoja ja täten ei kiinnosta yhtään. Mutta myös pienin poni ikinä sai vauvan, ja se vauva on pienin hevosvauva ikinä! Niin sievä! Ja toki perus-kissanpentu-rumba riehuu kissakaupalla koko ajan. Pentuja on ollu männäkuukausina järjetön määrä. Osa heistä tuli miun hoteisiin lähinnä kuolemaan, mutta kyllä useampi on onneks selvinny ja reipastunu ja tervehtyny. Kattokee kuvia ja videoita, niitä tässä:Bruce syö kissanruokaa

Pieni poni ja sen vielä pienempi ponivauva

Vader

Chewy

Luwak-vauvva

Erikoiskissavauva. Tämä on siis aasialainen leopardikissa. Se ei ole leopardi, mutta kissa kylläkin. Viidakkokissa. Kucing Hutan. Villikissa. Aikuisena ihan peruskissan kokonen.

Peruskissavauva. Hiekkakikkarelainen mirrikääryle. Purrito. Erittäin kesy. Kuvassa kirppukylvyn jäljiltä, siksi kääryleenä.

Oon askarrellu kissakaupan nurkalle myös Ötökkäkylpylän. Siinä on hillitön trafiikki kaiken päivää. Käy ties mitä otuksia huikalla ja osa käy uimassakin. Liskoi, sammakoi, kaikenlaisii koppakuoriaisii, muurahaisii, kärpäsii, ampiaisii, kaikkii.

525 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kärmes

Comments


bottom of page