top of page
  • Writer's picturePäde

Hiekkakikkareen hummat


Vaikka suunnitelma tälle vuodelle oli, että en tee enää mitään mikä ei edistä miun elämää ja toimeentuloa, niin en saatana pysty. Kun on eläimistä kysymys niin se ei paljon vaadi että olen heti tunkemassa lusikkaani soppaan ja räpylä ojossa että jo nyt on helvetti, hoidetaan tämä homma, muijapower, havuja perkele. Hevoisasiaa täten. Tapahtunutta tähän mennessä: Tori, joka on Lutwalassa duunissa ja joka pyörittää Horses Of Gili -hyväntekeväisyysprojektia, joutu siirtämään rescue poninsa toisaalle Lutwalan takana olevalta maapläntiltä. Maan omistaja ilmotti että hevostelu saa luvan loppua, hän tarvii maan, rakentaa tähän jotain ja raksahommat alkaa öbaut nyt. Tästä on kohta jo varmaan vuosi ja luonnollisestikaan siihe tontille ei ole vieläkään rakennettu yhtään mitään. Tori joutu kuitenki purkamaan tallihökkelit muutaman päivän varotusjalla ja ponit siirty laittomalle maalle Lutwalan tontin viereen. Ihan kelpo väliaikaisratkasu. Kunnes tuli sadekausi.

Väliaikaset rescue tallit sateen jälkeen

Väliaikaistallit tulvii sateella, maapläntti on vähän montussa ja vesi kerääntyy just siihen. Ja kun sitä vettä täällä tulee välillä aivan saatanasti. Poniraukat siellä seisoo persettään myöten vedessä ja liejussa. Vaikka ne kärrää sinne kottikärrykaupalla hiekkaa ja muuta lähes päivittäin ni se on yks ukkosmyräkkä ja hiekka on muisto vain ja hevot on taas ihan vettyneinä. Mesta uusille kunnon talleille oli täten siis löydettävä ja vähän äkkiä. Tori löysikin hienon tontin, vuokrasi sen, maksoi käsirahan, alotti rahankeräyksen tallien rakentamista varten, tilas ja makso materiaalit. Ja ans olla, tuli päivä kun rakennushommat piti alkaa ni eikö paikalle pärähä lauma paikallisia ukkoja ja ilmota että tähän ei btw mitään vitun hevosia laiteta. Jonkun tärkeän ukon sukulainen omistaa viereisen tyhjän tontin eikä halua että naapuritontille rakennetaan yhtään mitään, ja kaikista vähiten siihen haluavat mitään hirnuvaa. Vaikka esim. vastapäinen resorttikin oli liki innoissaan uusista hevosnaapureista niin tyhjän maapläntin omistavalle naapurille ei Torin suunnitelmat sopinu alkuunkaan.


Kaikki suunnitelmat siis valu kankkulan kaivoon tältä osin. Asiasta ei voi ruveta tappelemaan, koska sellanen täällä ei vaan käy. Plus ei kukaan halua laittaa elukoitaan paikkaan mihin niitä ei haluta ja missä on riski että siellä alkaa tapahtumaan kaikenlaista jännää yön hämärissä. Samana päivänä kun tää tapahtu (viime viikolla) niin Toria lähesty joku paikallisukkeli joka oli kuullu asiasta ja tuli kertomaan että hänellä ois kelpo kaistale tyhjää maata tuolla lähistöllä, ei haittaa hevoset heitä eikä naapureita, että mites ois, tuuha kattomaan. Giddyup, nimittäin, maapläntti on loistava! Kyljessä on lisäks toinen kaistale maata missä on muutama rakennuski jo valmiina, ja Tori sai neuvoteltua hyvän vuokradiilin koko paskasta.

Uuet tallit nousis tähän

Tontti on iso ja loistavalla sijainnilla, hyvät kulkuyhteydet, siedettävän lähellä Lutwalaa eli Torin on helppo polkasta paikalle duunipaikaltaan. Siellä on reilusti tilaa rescue talleille ja tontilla olevasta rakennuksesta voi tehä charity shopin ja siinä on pihalla kätsy iso katos mihin voiaan laittaa kengityspaja ja ja ja... mesta on täynnä pelkkiä mahollisuuksia. Mahollisuuksia saaren poneille! Nyt on eka rasti saaha kasaan yhen vuoden vuokra (50miljoonaa rp eli reilut 3000 egee) jotta uusia talleja päästään pykäämään mahollisimman pian ja ponit saahaan pois kärvistelemästä mutaliejusta. Tallimateriaalithan on jo ostettu, kun piti sinne edelliselle uuelle tontille alkaa rakentamaan, eli kuhan vuokrasoppari on kaviossa niin Tori saa heti raksahommat alulle. Tori alko olla jo ihan romahuspisteessä tän asian kanssa. Koitin tsempata että elä luovuta, ähellä ähellä, mutta totesin sitte että voin ehkä tehä vähä muutaki ku tsemppausta. Kyllä se maapläntti pitää hevosille saaha saatana. Joten oon viimiset pari päivää häiriköiny saarituttuja ja ruinannu rahaa, että saahaan tää homma hoiettua. Olen ite lahjottanu jo hyvän köntsän, vaikkei miulla rahaa juurikaan ees ole, ja myös kissat lahjotti hiukan. Täten, jos keneltäkään irtoaa ees muutama euro ni tuuttaa Hiekkakikkareen hirnujille pieni lahjotus! Jos haluut jeesata tätä projektia niin voit lahjottaa mm. tämän GoFundMe -kampanjan kautta. Lisäinfoa Horses Of Gili -proejktista mm. heiän FB-sivulla.


Tontilla on vanha kauppa/warung -rakennus josta tulis Horses Of Gili charity shop

Tohon katoksen alle sais kengityspajan ja ponien manikyyrilaitoksen

Hän on Apollo, syntyi 23.12.2018 ja myös hän tarvii äiteensä kanssa uuen himan

559 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kärmes

Comentarios


bottom of page