top of page
  • Writer's picturePäde

MamaB ja 7 pientä kääpiötä


Kissanpentu-uutiset tulee nyt heti, koska pitää hoitaa tämä söpöyspostaus alta pois, jotta pääsen keskittymään muihin asioihin. Säädettävien asioiden lista on loputon, kuten aina. Heinäkuun lopulla Tori (Horses Of Gilin vetäjä) oli käymässä Lombokilla. Kotimatkalla ootteli venettä tuolla Lombokin hirveessä Bangsalin satamassa ja siellä oli tullu jalkoihin kiehnäämään sievä kissaneiti, joka oli selkeesti paksuna. Tori laitto miulle viestiä, että mitäs tehään, ihan hirviä ajatella että kissamama joutus pykäämään ipanansa siellä satamassa, missä kukaan ei piittaa vittujakaan. Sanoin, että jos mirri suostuu veneeseen niin tuo tänne. Kaupalla ei ollu kissoja sisähoidossa yhtään, laitetaan mama kaupalle asumaan ja ootellaan että pennut syntyy ja sitte mama steriloidaan. Tori pisti kissan kassiin ja toi sen tänne. Ja sitte alettiin oottelemaan pentuja. Kyllä nyt naurattaa kun jo 30.heinäkuuta postasin instagramiin että niin on iso vatta että ipanat syntyy varmaan eni dei nau. Mutta juu ei, Mama Bangsalin eli MamaB:n vatta senku paisu ja paisu ja lopulta se näytti siltä niiku ois nielassu koripallon. Kaupalla ramppas porukkaa päivittäin kyselemässä, että no joko se MamaB on synnyttäny, instagram- ja FB-seuraajat kyttäs postauksia ja ootti uutisia internetti kuumana.

Ekat kolme ipanaa

Vasta viime maanantaina, eli 26.8. MamaB vihdoin rupes hommiin. Vielä tuona aamuna kattoin, että tässä vielä varmaan päivä tai pari menee, mutta eipä menny ku muutama tunti tuosta miun ammattimaisesta diagnoosista kun MamaB:n toosasta lorahti jotain settiä ja synnyttelyhommat alko. Kerkesin laittaa kaverille viestiä ja postata instaan (mitäänhän ei tätä nykyä tehä ilman että ekana uutisoidaan instagramiin) että NYNNE TULEE, ja samassa sieltä jo ekan ipanan pää sojotti MamaB:n värkistä. Plop plop ja kaks pentua oli pihalla todella vauhikkaasti. Frendi pyyhäls hiki ottalla paikalle ja oli että mitvit, laitoit viestin 5min sitte ja ny on jo kaks pentua tullu, että vähän on Mamalla vauhti päällä. Minä olin ns. koppihommissa eli otin ipanoita vastaan, revin vähän kalvoja jos Mama ei muistanu ja kuivailin isoimpia liistereitä vauvojen naamoista, huolehin etteivät sotkeennu piuhoihinsa kun istukkahommat oli vielä Maman sisuksissa eikä Mama katokonu napanuoria ennenku ensin veti istukat kitusiinsa. Parin pennun kanssa piti vähän enempikin auttaa kun tulivat perse eellä, tarvivat hiukan apua että pulpahtivat kokonaan ulos eikä jääneet päästään sinne va-tsai-tsaihin kiinni.


Ei siinä kaikkinensa menny kun reilu tunti kun MamaB oli synnytelly 6 pentua. Sekä syöny 6 istukkaa.


Sanonpahan vaan että melkosta sotkua ja gorea on toi synnytyshomma. Kaikenlaista tavaraa sieltä tulee, sen varsinaisen asian lisäks. Kuutoset siis putkahti, ja kaikilla on kaikki tassut ja korvat ja asiat ja hyvä ruokahalu. Häntämalleja heillä on joka sorttia: pitkästä piiskasta sievään saparoon. Värejäkin hyvä kattaus: yks kolmevärinen, yks oranssi, 2 harmaaviirua, 2 harmaaviiru-valkosta. Pesueeseen on lisätty yksi orpo pentu, joka tuli meille Gili Menolta pari päivää ennenku MamaB synnytteli. Menolta tuotiin 3 vastasyntynyttä, joista kaks lähti vihreemmille niityille, mutta yks porskuttaa tosi hienosti ja MamaB aivan iloisna pitää häntä omanaan. On siis 7 pientä kääpiötä. Pientä säätöä on Maman kanssa ollu, hän aika tiuhaan siirteli ipanoitaan paikasta toiseen. Eilen aamulla varsinki sain myllätä puoli pytinkiä läpi enneku löysin pennut tuolta yhen varastohyllyn perältä meiän kumihanskalaatikoista. Nyt Mama on kuitenki rauhottunu, kun laitoin pentulaatikon rauhalliseen nurkkaan ja rakentelin ympärille pahvista vähän suojauksia, että Mamalla on siellä rauhallinen olla.

4 kissanpentua oli laitettu säkkiin ja heitetty menemään. Vittu, ihmiset saatana!

Näiden 7 pienen kääpiön lisäks kissakaupalla on tällä hetkellä 8 muutakin pentua. 3 pientä hölmöä jotka yhet sukelluspojat löys muutama viikko sitten jostain tienposkesta surkeina. En ole kuunaan nähny niin paljon kirppuja kun mitä heillä oli. Ipanat saikin ens töikseen kylpeä kirppukylvyssä. Sitte on 4 roskapussipentua, jotka joku vitun kusipää oli laittanu jätesäkkiin ja heittäny johonkin pusikkoon. Onneks Simo Sukellusopettajan vaimo Tracy sattu töihin mennessään kuulemaan puskasta maukunaa ja löys säkin ja kiikutti pussukallisen kissanpentuja miun hoiviin. Ja eilen tähän kaaokseen tuli vielä yks pieni ja äänekäs karvapallo Gili Menolta. Kaikki voi hyvin. Toistaseks ainakin. Ja kaikilla paitsi eilisellä tulokkaalla on jo adoptiokodit oottamassa! Jei! Kaks roskapussipentua lähtee uuteen kotiin jo tänään. Kun kaupalla on yks vaatelias emokissa ja sen 7 kääpiötä, sekä 8 isompaa pentua jotka ravaa ympäriinsä ku heikkopäät, ni miulla ei ainakaan aika käy pitkäks. Siivoan aamusta iltaan. Herään aamulla kuuen maissa viimeistään, tuun kaupalle noin 6:30. Ekana kakaroille ruokaa, että saa ne hiljaseks ja sitte ulkokissoille murkinaa. Sen jälkeen kiivasta paskalaatikoiden siivousta ja lattioiden pesua. Ruokaa-paskalaatikon siivous-lakasua-lattian pesua. Siinä miun päivät menee. Noien touhua on kyllä hauska seurailla, hirviä vauhti päällä ja sitte kohta taas nukahetaan niille sijoilleen. Tosin kyllä käämi meinaa palaa välillä. Yks pöljä vääns eilen hirveet tortut ruokakuppiin. Just olin jumalauta saanu puhtaat hiekkalaatikotki sisään, ni eiku hän menee ja pusaa hirveän paskakasan täyteen raksuvatiin. Kissat on parasta! Kun maailmantuska tai mikä muu ahistus hyvänsä meinaa hajottaa pään niin kehräys auttaa aina. Alla lisää kuvia.
392 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page