top of page
  • Writer's picturePäde

Warungin metsästys


Warung Seni

Maanjäristyksen jälkeen moni paikallissnägäri eli warung on tyystin hävinny maisemista. Esmes miun entisen vakkarimättöpaikan tätiä ei ole näkyny sitten elokuun viiennen. Hänen kuppila tuolla kummituskurvissa senkun rapistuu niille sijoilleen. Mitä ei täti vieny talteen niin vorot on putsannu tahi vandaalit hajottanu. Uuen lemppariwarungin mettästys onkin ollu pitkä projekti. Kaikenlaisia lähitienoon mättölöitä olen testaillu ja joissain on hinta ollu hirviä, tai laatu ollu hirviä, tai vegevaihtoehtojen määrä erittäin nihkeä, tai ruoka ollu liian tulista, tai palvelu hapanta tai mestan sijainti on hankala. Ja sitte ku vihdoin löysin hyvän warungin ja päätin että tähän jään, niin yhtäkkiä se sulki ittensä.

Siinä on mistä valita

Mutta kiitos Warung Seni, hän on jälleen auki! Sijainti mitä passelein, tuossa miun murjun ja kissakaupan välillä eli joko työ- tai kotimatkan varrella. Ruoka on hyvää, palvelu on erittäin ilosta, mättö maksaa 15.000rp eli vajaan euron. Ja koska siellä käy kaikki lähitienoon paikallisetkin, niin sen tietää että ruoka on just eikä melkeen eri jees.

Maistas näitä!

Heiän tofu on ihan järkyttävän hyvää, ja ne tietää että miä erityisesti haluan aina tofua ja ne laittaa miulle sitä satsin sivuun oottamaan jos alkaa näyttää siltä että tofut loppuu kohta ja miä en ole viä käyny pänikkäni kanssa hakemassa päivän mättöä. Jos niillä on mitään uutta kasvispöperöä tarjolla niin heti tuputtavat maistiaisia. Tänään täti oli tehny maissikakkaroita ja niitä heti toi suoraan pannulta tarjolle et koklaas muija näitä, on hyviä.


Miähän pitkään arastelin käyä näissä rähmäsen näkösissä warungeissa, ihan siitä syystä että olen nynny ja siksi etten oikein tienny miten warungeissa toimitaan. Kun on vaan vatia vadin perään missä on jotain tiesmitä eksoottista sotkua eikä ole mitään ruokalistaa mitä osottaa että otan tommosen. En tienny yhtän että mitä ja millasta ruokaa warungeista ylipäänsä saa ja miun seikkailunhalu ruuan suhteen on todella, todella rajallinen. Siksi jänistin monta vuotta, saatanan pöljä. Mutta ku sitte joskus sukeltelukavereien peesissä menin että no okei miä kans, sinne vaan rohkeesti, vatta eellä, ni voi morjens, olen fani. Miulta paljon kysellään, että paljonko siellä maksaa eläminen että mitä menee ruokaan ja mihinki. Ruokaan ja kaikkeen menee rahaa ihan mitä hyvänsä, ihan niikun siä Mordorissakin. Riippuu tyystin mitä ja missä syödään. Mutta jos haluaa pitää ruokabudjetin pienenä, niin warung on vastaus. Keskimäärin noin eurolla saapi vattan täyteen.


Jos käyt useesti hakemassa warungimättöä (annoksen nimi oikeasti on nasi campur) mukaan, niin osta kannellinen muoviastia ja mene aina sen kanssa hakemaan pöperös. Näin et tuota roskaa ruokareissuillas. Lisäksi jos valittet hyvän kokosen purnukan ni saat samalla rahalla enempi. Niin paljon kun paikallisesta ruuasta tykkäänki, ni kyllä silti välillä alkaa riisi tökkimään. Onneks tätä tilaa voi nopeesti lääkitä esim. pizzalla.

Siinä mätetään miulle evästä

387 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page