top of page
  • Writer's picturePäde

Futisliiga 2022En suinkaan ole ainoa täällä Hiekkakikkareella, joka tuskailee että tylsää on. Myös paikallisväestö on saanu tarpeekseen lorvimisesta, joten päättivät että jotain äksöniä tarttis saaha aikaseks. Täten: Futisliiga 2022 käynnistyi männä lauvvantaina! Mahtavaa!Futiskentällä ei oo hirveesti mitään toimintaa ollu tässä lähivuosina. Lähinnä on vuohet ja kanat ja lehmät ja ponit siinä käyny ruohoa syömässä. Välillä on palloaki potkittu, mutta ei mitenkään organisoidusti.


Pari kuukautta sitte alko kuiteski tapahtumaan. Yhtäkkiä vyöry porukkaa huudiloille ihan päivittäin ja oli innokasta treenausta ja vähän jalkapalloiluaki. Ja pikkuhiljaa rupes olemaan futismatseja iltapäivisin. Asensivat ämyritkin ja ilmaantu selostaja matsien ajaks. Kauhee mekkala siis. Ja kun kokoontuu ihmisiä, niin eipä aikaakaan kun ensin yks täti naapurustosta laittaa pienen kauppatiskin johonkin puun alle, ja jo kohta tulee kymmenen tyyppiä lisää pystyttämään pieniä kioskeja, missä myyään juominkia (alkoholitonta ofkoors) ja pikkupurtavaa.


Tätit laittaa kentän laidalla pikkupurtavaa. Takana häämöttävä talo on miun hima.

Hirveesti hulinaa joka ainoa iltapäivä, ja pari viikkoa sitte alko tienoon siivous ihan hulluna ja rupes nousemaan kaikenlaisia katoksia ja aitoja ja systeemejä. Mutta indonesialaiseen tyyliin missään ei tietenkään mitään infoa että mistä oikeen on kyse. Perusmeininki!


Minähän asun aivan futiskentän vieressä. Niin vieressä, että voin kattoa matsit periaatteessa omalta terassilta. (Ihana nykynen naapurilähiöni ansaitsee kyllä tarkemmankin esittelyn, mutta pysytään tässä postauksessa ihan vaan potkupallossa.) Oisin voinu heittäytyä ihan NIMBYks ja olla kyrpä ottassa metelistä ja ihmismassoista, mutta semmonen niuhotus ei ois helpottanu omaa eikä kenenkään muunkaan oloa. Täten totesin, että paree siis ottaa selvää, että mitä helvettiä oikein tapahtuu ja mistä on kyse.


Koitin kysellä kaikilta mutta kukaan ei ikinä osannu kertoa edes että mitkä joukkueet siellä kentällä millonkin oli pelaamassa. Kunnes pongasin pari viikkoa sitten Tärkeännäköisen Miehen, joka tuntu olevan perillä asioista. Painelin juttusille, ja sainkin selville, että kaikki matsit ja hulabaloo on ollu vasta harjottelua, mutta kohta alkaa kunnon meininki. Käynnistyy nimittäin ihan oikee futisliiga ja sitte on ihan oikeita matseja ja pelit kestää maaliskuun lopulle saakka. Asia selvä!


Liigan avausottelu pelattiin viime lauantaina. AYAM FC oli kentällä myös.

Liiga käynnisty viime lauantaina ja joka iltapäivä noin kello 4 on matsi. Ei mitään hajua ketä siellä millonki pelaa, tästä ei mitään tiedotusta tietenkään missään ole, mutta ihan sama. Kaikki tulee kattomaan kaikkia matseja, kaikki kannattaa kaikkia joukkueita, maaleille hurrataan yhtä lujaa, teki niitä kumpi joukkue hyvänsä. Kaatuiluille nauretaan ja onnistumisille taputetaan ja hurrataan, ja meininki on kaikinpuolin positiivinen ja hyvä.


Ja parastahan on siellä futiskentällä juoksentelevat kanat. AYAM FC onkin meitsin suosikkijoukkue tässä turnauksessa. (Ayam = kana indonesiaks). Kannatan myös joukkuetta RT 4B, koska siinä pelaa tuttu miäs Ruåtsista. Ja miksei joukkueilla ole kunnon nimiä, se on hyvä kysymys. En tiedä, eikä tiedä kukaan muukaan.


Karnevaalit on vasta alussa. Jännä nähä millanen hulabaloo on luvassa kun päästään jonneki finaalipelien tuntumaan.


Alla kuvakimara, olkaat hyvät.

243 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Juoksentelu

Kärmes

Comentários


bottom of page