top of page
  • Writer's picturePäde

Hiekkakikkareen kissat, apuva!


Oon ollu niin lamaantunu ja stressaantunu, että en oo saanu taas mitään aikaseks. Koitan turruttaa paniikkia ja stressiä esim kaljalla, mutta eihän krapulakaan valitettavasti tuota mitään. Nyt täytyy tehrä jotain. Täten, kerron tässä postauksessa saarten kissatilanteesta ja koitan samalla kerjätä vähän avustuksia, jos kellään enää on mitään mitä lahjottaa, tän loputtoman koronahelvetin keskellä. Täällä koronahelvetti alkoi noin vuosi sitten. Saaret meni lockdowniin muutamaks kuukaudeks ja koko muukin maailma meni perseelleen. Täältä turistit kaikkos. Useimmat bisnekset joutu sulkemaan, ja valtaosa täällä asuneista ja töissä olleista ihmisistä lähti haneen, koska työt loppu. Ja jos ei ole töitä, ei ole tulojakaan. Milläs elät, ilman rahaa? Normaaliaikana saarten kissapopulaatio pysyy hyvin pöperöissä, kun huudilot on täynnä turisteja, ravintolat on auki, ja aina jostain löytyy jotain särvintä. Turistit ruokkii, ja kaikilla jotka täällä asuu on myös kissoja, ja niistä pidetään huoli. Kun saari tyhjeni ja bisnekset meni sulki, mirreillä tietenki ruuan löytäminen hankaloitu.


Cats Of Gili alotti PussyPatrolin, eli kissojen ruokinnan, maaliskuun lopussa viime vuonna. Jos rehellisesti sanotaan niin en nähny asiaa sillon vielä niin helvetin tärkeenä eikä tilanne todellakaan ollu mikään katastrofi, mutta annoin periksi kun asiasta miulle hiillyttiin. Ja kamoon, eihän sitä vuosi sitten voinu ees kuvitella, että tilanne eikun pahenee. Kelasin että okei, muutama kuukaus kissojen ruokintaa ja maailma palaa raiteilleen, turistit tulloo takasin ja sitte jatketaan normaalia elämää. Ihan ei menny näin.Meillä on muutamia vapaaehtosia jotka ruokkii kissoja alueilla joissa mirrejä on paljon. Pelkästään miun omalla kissanruokintarundilla syötän arviolta 70-80 kissaa. Joka helvetin aamu, kello 6 jälkeen. Satoi tai paistoi, oli krapula tai ei. Kissoilla on nälkä ja minä suhaan ruokaämpäri tarakalla mättämään pöperöä. Lisäks on toimitettu satoja ja satoja kiloja safkaa Gili Menolle ja Gili Airille viime vuoden aikana. Tätä nykyä Airin ihmiset onneks on omavaraisia, eikä tarvi apua. Gili Meno tarvis, mutta miulla ei ole enää rahaa sinne juurikaan antaa. Ja paikallisia kissanomistajia tuetaan myös. Kun saaret elää turismista ja turistit katos, suurimalla osalla jengiä lähti duuni ja täten myös tulot. Ja jos se on yhtä helvetin taistelua saada ruokittua perhe, niin kissat ei oo tärkeysjärjestyksessä ihan siellä kärjessä. Täten monet käy kissakaupalla pyytämässä apua, eli ruokaa heiän kissoille. Kissanruokaa on menny AIVAN SAATANASTI. Rahamäärä jonka olen käyttäny kissojen ruokintaan on tähtitieteellinen. Saatanan kissannappuloiden hankintaan on menny kaikki mitä on tullu, plus kaikki muutaman vuoden aikana pihdatut säästöt, jotka oli tarkotettu vähän muihin hommiin. Mitään noita muita hommia ei btw tule tapahtumaan vähään aikaan, ei todellakaan. Kissat saa jonkun verran lahjotuksia, ja toki kissakauppakin vielä jonkun verran tuottaa, kun muutamat ihmiset sentään ostaa kissaruokaa, eikä vaan tuu pyytämään ilmasta ruokaa. Lahjotusten määrä on toki laskusuunnassa, koska tässä globaalissa kriisissä apua tarvitana joka suunnalla ja se on tietenkin rajallinen määrä mitä kukakin pystyy mihinkään hyväntekeväisyyteen antamaan. Minä ymmärrän kyllä.


Vuosi on nyt kuiteski jotenki saatu kärvisteltyä, päivä kerrallaan ja kuukaudesta toiseen, ja on kyetty jopa pitämään eläinlääkäri hommissa. Kaikki turha porsastelu on luonnollisestikin jäissä. Mitään uutta siistin kuulia kauppatavaraa ei tietenkään nyt hankita, kun ei täällä ole ketään joka ostais mitään hienoja paitoja tai mitään helvetin kissakalentereita tai MITÄÄN. Viime vuonna sentään kyettiin vielä pari isoa sterilointiklinikkaa järkkäämään, mutta nyt ei niitäkään tarvi ees suunnitella vähään aikaan (ja toisaalta, ei ole mitään kiireellistä tarvettakaan, meillä on vielä toistaseks eläinlääkäri täällä hommissa eli kissoja on steriloitu tässä miltei päivittäin).


Kaikki on priorisoitu ja vain välttämättömään mällätään. Kissanruokaan. Eläinlääkärin liksaan ja vuokraan. Lääkkeisiin. Rokotteisiin. Muihin klinikalla tarvittaviin asioihin (kissanhiekkaa, pyykinpesu, häkkejä, kippoja, asioita). Sähköä on kiva olla. Satunnaisena hullutteluna välillä lipeen hulluun tuhlaamiseen ja ostan vähän keksejä ja kokakolaa eläinlääkärille, että se pysyy iloisna ja tyytyväisnä. Jos jotain ekstraa jää niin saan sitte iteki vähän riisi- ja kaljarahaa. Vuosi on siis jotenkuten sluibailtu kuukaudesta toiseen ja pystytty porskuttamaan, mutta nyt tilanne alkaa olla todella heikko. Saan ehkä vielä yhen kissanruokalastin tilattua, ja sen jälkeen... nii, en tiiä. Ja miulla ei kuuppa kestä jättää kissoja nälkäseks. Oon toki syntyny stressaantuneena, mutta nyt alkaa fiilis olla aika synkkä. Ei oo kerta eikä kaks kun on mielessä käyny että tulispa korona ja tappais, kun tuntuu ettei tän paskatunnelin päässä vieläKÄÄN pilkota minkäännäköstä valoa. Jos siä nyt ketään yhtään liikuttaa kaukasen Hiekkakikkareen mirrien pöperöt, ni tähän loppuun vielä infot miten voit jeesata (tarkemmat ohjeet kuvissa):


 

Lahjota rahaa ihan noin yleiskäyttöön. Lahjota mieluiten Transferwisella (nyk. nimeltään Wise) koska PayPal on saatanasta ja perseestä. Mutta kyllä meillä PayPal on myös.
 

Osalistu meiän PURR IT FORWARD -kampanjaan, ja osta haluamas määrä kissanruokaa. Purr It Forward - kampanjassa jengi maksaa kissanruuan meille, ja myö ojennellaan näitä jo maksettuja kissanruoka-pussukoita niitä tarvitseville paikallisille kissaperheille.

Jos siulla on tuttuja täällä, ja niillä on kissoja, voit toki ostaa kavereilles kissanruokaa. Lähetä rahaa, pistä meiliä kenelle safkat on, ja kunhan kuittaan että ookoo niin voit kertoa kaverilles että voi hakea siun maksamat kissanruuat täältä kissakaupalta.
 

Haluatko tukea nimenomaan Gili Menon kissoja? Lahjota suoraan Menolla asuville Tinalle & Attalle, jotka siellä ruokkivat kissoja. Heiän PayPal on: attastravel (ät) hotmail (piste) com 

Haluutko iteki jotain sälää, samalla ku jeesaat kissoja? Shopauta jotain meiän nettikaupasta. 

Kiitos jo etukäteen. Kaikki lahjotukset tulee todella tarpeeseen ja joka lati käytetään kissoihin.

 

PS. Ai ja mitenkä minä ite pärjään? Toistaseks vielä jotenki, mutta ei tässä tarvi mitään lomia tai muita hullutteluja ees ajatella. Ei oo tarvinu rahaa keneltäkään lainata, mutta kohta varmaan tarvii. Onneks riisi ja nuudeli on halpaa. Warungin tätiltä saa noin eurolla pänikän pöperöä joka riittää koko päiväks.

464 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Juoksentelu

Kärmes

Commenti


bottom of page